Първоначалният отговор на Швеция на пандемията от COVID-19 е бил

...
Първоначалният отговор на Швеция на пандемията от COVID-19 е бил
Коментари Харесай

Критикуваха Швеция за първоначалното отношение към пандемията

Първоначалният отговор на Швеция на пандемията от COVID-19 е бил " непълен " и " просрочен ", със обилни пропуски в тестването и следенето, съобщи самостоятелна комисия в петък.

Швеция попадна в международните заглавия поради решението си да се бори с разпространяването на вируса най-вече с непринудителни ограничения, до момента в който останалата част от Европа мина към.

Подходът, който здравните управляващи и държавното управление подчертаха, че цели да обезпечи резистентност в дълготраен " маратон, а не спринт ", провокира дискусия както в страната, по този начин и в чужбина, изключително откакто броят на смъртните случаи доста надвиши този в прилежащите скандинавски страни.

В петък комисията означи, че Швеция се разграничава от другите страни, само че съобщи, че оценката на нейния " избор на път " ще бъде въпрос, към който тя ще се върне в окончателния си отчет - плануван за края на февруари.

Вместо това предварителните констатации бяха ориентирани към готовността на страната, здравните услуги и системите за надзор на инфекциите.
 Швеция краткотрайно спря имунизацията на Moderna за пълнолетните под 30 година Швеция краткотрайно спря имунизацията на Moderna за пълнолетните под 30 година
Агенцията за публично здраве в Швеция предложи краткотрайно да се спре използването на имунизацията Moderna против COVID-19 измежду младите цялостно...

" Въпреки това към този момент можем да отбележим, че ограниченията, които Швеция вкара напролет на 2020 година, наподобява са закъснели ", съобщи комисията.

" Справянето на Швеция с пандемията се характеризира с мудна реакция ", се споделя в отчета и се прибавя, че " първичните ограничения за предварителна защита и надзор на болестта са били незадоволителни, с цел да спрат или даже доста да лимитират разпространяването на вируса ".

В отчета се отбелязва, че " нефармацевтичните интервенции на страната, изключително напролет на 2020 година, са се състояли съвсем извънредно от общи препоръки и рекомендации на Агенцията за публично здраве ", които хората е трябвало да следват на доброволна основа.

Но комисията посочи и като да вземем за пример ограничаването за навестяване на обществени събирания през март 2020 година и възбраната за посещаване на старешки домове от 1 април 2020 година

Комисията добави, че разпокъсаната и децентрализирана система за надзор на инфекциите в страната, в която опазването на здравето се ръководи от районните управляващи, води до неизясненост кой носи отговорност, когато сериозна болест засегне цялата страна, и че готовността на Швеция за пандемия е незадоволителна.
 Карикатурист на пророка Мохамед почина в злополука Карикатурист на пророка Мохамед почина в злополука
Шведският карикатурист Ларс Уилкс, който нарисува пророка Мохамед с тяло на куче, е умрял при пътнотранспортно произшествие, заяви Б...

Комисията също по този начин разкритикува времето, което е било належащо на Швеция да построи съответни ограничения за тестване, като означи, че " задачата на държавното управление от април за 100 000 теста седмично не може да бъде реализирана до началото на септември 2020 година ".

Макар да съобщи, че прилежащи страни като Норвегия и Финландия са се справили по-добре по време на първата и втората вълна на пандемията, комисията съобщи, че Швеция " наподобява като междинна европейска страна, когато става въпрос за броя на умрелите ".

Според отчета Швеция се е справила по-добре с третата вълна.

Въпреки това комисията съобщи, че някои от проблемите, свързани с ранната реакция на Швеция, са били следени и в други страни.

В петък страната с население от 10,3 млн. души заяви за общо 1 171 512 случая на новия ковид и 15 025 свързани с него смъртни случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР