Първоначалният отговор на Европейската комисия на изявление на турския президент

...
Първоначалният отговор на Европейската комисия на изявление на турския президент
Коментари Харесай

ЕС заема твърда позиция срещу турската риторика

Първоначалният отговор на Европейската комисия на изказване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че той към този момент не признава Кириакос Мицотакис и прекъсва всички връзки с гръцкия министър председател, стана по-твърд по-късно в сряда, като един почитан чиновник сподели, че Европейски Съюз изисква почитание към нейните водачи и държавите-членки, написа гръцкият вестник " Катимерини ".

Вестникът е научил, че смяната в тона е настъпила, откакто непрекъснатото посланичество на Атина в Европейския съюз изрази безпокойствие от неуспеха на Комисията да заеме по-категорична позиция в поддръжка на държавата-членка Гърция.

" Европейски Съюз е изправен пред война, геополитическа рецесия и огромно икономическо напрежение, тъй че последното нещо, от което се нуждаем, е възпламенителна изразителност и непредизвикани офанзиви и прилагателни ", сподели заместник-председателят на Комисията за поощряване на европейския метод на живот Маргаритис Схинас, когато беше запитан на конференция за мненията на турския президент и възраженията на Анкара против присъединението на Финландия и Швеция към НАТО.

" Изискваме и чакаме почитание към всички наши водачи и всички наши държави-членки ", сподели той, добавяйки, че нито Финландия и Швеция, нито гръцкият министър председател " би трябвало да потвърждават своите демократично получени пълномощия ".
 Мицотакис даде обещание да брани Гърция от турския ревизионизъм
Мицотакис даде обещание да брани Гърция от турския ревизионизъм

Ердоган бърка, в случай че мисли, че няма да пазя суверенитета на Гърция, акцентира Мицотакис

Междувременно генералният секретар на Европейската работа за външна активност Стефано Санино в сряда " съобщи на непрекъснатия представител на Анкара в Европейски Съюз нашата сериозна угриженост по отношение на полетите на турските военни самолети покрай гръцкия град Александруполис ", написаха чиновници на Европейски Съюз в " Туитър ".

" Спазването на интернационалното право и въздържането от дейности, подкопаващи доближаването сред съдружниците, в този сериозен миг по-важно от всеки път ", добави Санино, един от най-близките сътрудници на висшия представител на Европейската комисия по външната политика Жозеп Борел.
 Гръцката диаспора в Съединени американски щати: Не давайте бойни самолети на Турция
Гръцката диаспора в Съединени американски щати: Не давайте бойни самолети на Турция

Според американските гърци Турция била " обезсърчителен съдружник "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР