Първоинстанционният съд в Атина е наложил забрана за използването на

...
Първоинстанционният съд в Атина е наложил забрана за използването на
Коментари Харесай

Гръцки съд взе решение за скандала с танкера Бадр

Първоинстанционният съд в Атина е наложил възбрана за потреблението на така наречен морска ипотека, която даде съображение на българската компания " Булгаргеомин " да " превземе " либийския танкер " Бадр ". Това значи, че ипотеката не може да бъде употребена като постоянен документ – най-малко към този момент, тъй като има опция за обжалване.
Ипотеката беше учредена с автограф на гръцкия нотариус Елена Андреадаки. Пред българския уебсайт за проверяваща публицистика " Биволъ ", който заяви и новината за решението на гръцкия съд, Андреадаки твърди, че подписът ѝ бил подправен.
Същевременно от " Биволъ " настояват и, че имат документи, които доказвали, че " Булгаргеомин " е посочила напълно подправени документи на " Морска администрация ", с цел да освободи кораба от арест. Всички документи за сигурност, както и краткотрайният панамски лиценз за навигация с номер 000265462 са били фалшифицирани, споделя проверяващият журналистически уебсайт.
Замесеният в промяната на либийския екипаж и де факто промяната на собствеността върху кораба бургаски частен правосъден реализатор (ЧСИ) Тотко Колев , който при дейностите си не се е съобразил с течащ правосъден развой в България, извоюван в последна сметка от либийците, към този момент е с наказване от Дисциплинарната комисия (ДК) на Камарата на частните правосъдни реализатори (КСЧИ) – отнемане от права на ЧСИ за 2 години . Колев към този момент апелира. Само че любопитното е, че наказването е наложено на 19 ноември, 2018 година т.е. месец преди да гръмне историята с " Бадр " . Припомняме, че промяната на екипажа и де факто собствеността стана на 21 декември, тъкмо преди коледните и новогодишните празници. А против Колев инспекция води и Бургаската окръжна прокуратура.
На 28 януари тази година министърът на правораздаването Цецка Цачева праща второ искане за дисциплинарка до ДК на КЧСИ. Се него се желае ЧСИ Тотко Колев да бъде краткотрайно отхвърлен от служба до приключването на предходното дисциплинарно произвеждане. Предстои изговаряне на дисциплинарната комисия.
Припомняме, че зад " Булгаргеомин " стоят компании, свързани с юрист Цветан Цанев, чието име изплува и във Венецуелската спекулация.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР