Първо видео от дълбините на пещерата Морджа в Турция. Болният

...
Първо видео от дълбините на пещерата Морджа в Турция. Болният
Коментари Харесай

1000 м под земята: Първо видео на Марк Дики от дълбините на пещерата Морджа в Турция

Първо видео от дълбините на пещерата Морджа в Турция. Болният американски академик благодари на спасителите, измежду които има и българи. Той удостовери, че е добре.

Американецът Марк Дики получи стомашен кръвоизлив и се наложи кръвопреливане. 40-годишният откривател беше блокиран в пещерата от 2 септември.

„ Здравейте! Аз съм Марк Дики и се намирам на съвсем 1000 м подземен. Искам да благодаря на всички, които са тук долу. Да благодаря за реакцията на пещерната общественост. Пещерняците са в действителност сплотена група. Невероятно да се види какъв брой доста хора са се отзовали на повърхността “, споделя във видеото американецът.

40-годишният Марк Дики е блокиран на дълбочина над 1000 м в пещерата

„ Както виждате, аз съм на крайници, в схващане съм, приказвам. Все още не съм оздравял от вътрешната страна, тъй че ще ми би трябвало помощ, с цел да се измъкна отсам “, споделя още той.

Българските спасители бяха едни от първите, от които турската страна е поискала помощ за извеждането на Марк Дики на повърхността. В момента седем от тях са там.

Мъжът е на 1000 метра дълбочина

„ Като цяло всичко е квалифицирано в най-дънния сектор на пещерата, което ще рече от 1000 до 700 метра дълбочина. Според това по кое време се даде сигнал от лекарите може напълно скоро да стартира акцията “, описа Владимир Георгиев от сдружението „ Пещерно избавяне – България “.

В избавителната интервенция се включиха и спасители от Унгария, Полша, Хърватия и Италия.

Стажант-репортер: Димитър Драганов

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР