Първо, това беше нетипично за американците интервю - 2 часа.

...
Първо, това беше нетипично за американците интервю - 2 часа.
Коментари Харесай

Асен Генов: Интервюто на Путин - като “на тлъка в Алтъново”

Първо, това беше нетипично за американците изявление - 2 часа. Кой ще го гледа, в случай че не му го смелят политическите влогъри и анализатори - почтено, концепция си нямам. То в действителност беше начало на предизборната акция на Путин в Русия, откакто единственият му действителен конкурент Борис Надеждин беше дисквалифициран от съветската ЦИК. Тъкър Карлсън надали знае за него, само че това е друга тематика.

 

Самият Карлсън избегна всички, но като споделям всички, имам поради точно всички неуместни за Путин въпроси за опозицията, войната, свободата на словото и събиранията в Русия; за олигархията и за корупцията. Разбирам го, има си задоволително domestic проблеми в Съединени американски щати, за какво му е да разисква съветските с Путин?...

Нито дума, нито един въпрос и за военните закононарушения на Русия в Украйна.

Изборът на Кремъл Путин да приказва пред Карлсън е разбираем - някогашният публицист от Fox News неведнъж повтаря тезите на Русия (ядрена опасност, американските деца ще водят война в Украйна и против Русия) и точно по тази причина беше определен да “интервюира ” Путин. 

 

Самото изявление стартира с близо 40 минутна псевдоисторическа " лекция " за антична Русия, Полша, Литва и Украйна, почнала с Варягите и приключила с рецензия към Ленин (но не и Сталин), оповестена от Путин като " половин до една минута екскурс ". Тя имаше за цел да оправдае днешния путинов режим и експанзията в Украйна с подправени исторически причини. Съжалявам единствено, че Путин не ни подсети за кирилицата и македонските земи, само че въпреки всичко разговаряше с американец.

 

Т. нар. изявление мина съвсем напълно в духа на настоящата “дай ми - на ти ” вътрешно политическа драма в Конгреса на Съединени американски щати - разногласието сред републиканци и демократи: дайте пари за границата и ще дадем пари за Украйна. Путин се опита да убеди американците, че те са отговорни за войната, тъй като дават пари на Украйна, а самата война на Русия против Украйна бе оправдана и обяснена, несъмнено, с Централно разузнавателно управление на САЩ и “държавния прелом в Киев ” (оранжевата гражданска война и майданът и пр.) в Украйна. О, да! И НАТО, което излъга Русия.

 

В умозаключение, чухме, че Русия към момента не е постигнала задачата си - “денацификация на Украйна ”. Чухме и намек, че пълномащабната съветска военна инвазия е “гражданска война ” (защото става дума за един народ), само че чухме и уверения, че Путин желае мир посредством договаряния (г-н Радев, Вие чухте ли?).

В този ред на мисли на съветския държавен глава, несъмнено, на въпроса на американеца кой взриви “Северен поток ”, Путин отговори: “Вие, несъмнено! Вие персонално (към питащия) имате оправдание... ”, само че, естествено, отговорни са Централно разузнавателно управление на САЩ...

Няма да пропусна, че Германия би трябвало да продължи да купува съветски газ, а американският репортер… (Еван Герскович) “ние доста жестове направихме, Съединени американски щати не ни дадоха отговор ” - т.е., няма да бъде освободен или сменен.

 

Засега.

 

Вероятно пропущам някой и различен подробност от двучасовата седенка, която приключи с " I think, that`s great! Thank You, Mr. President... "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР