Първо разрешение транссексуален и партньорката му да осиновят дете издаде

...
Първо разрешение транссексуален и партньорката му да осиновят дете издаде
Коментари Харесай

Скандал: Шефът на БХК Красимир Кънев твърди, че е нормално транссексуални да осиновяват деца, адвокат Сираков громи безумията му

Първо позволение транссексуален и партньорката му да осиновят дете издаде български съд, както БЛИЦ към този момент заяви. Адвокати обаче имат подозрение, че осиновяването се е случило по противозаконен метод. Според тях става въпрос за умишлени дейности от лобистка организация, имащи за цел да се обезпечи пробив в българското законодателство за прокарването на по този начин наречения „ трети пол”.
В ефира на " Часът на Милен Цветов " се изрече ръководителят БХК Красимир Кънев: " Не съм виждал никакъв документ. Случаят не ми е доста явен. Ако индивидът е станал от различен пол и се е омъжил или оженил, това си е едно обикновено хетеросексуално семейство и няма проблем. Това, че в миналото е бил от различен пол ли? Принципно българското законодателство не не разрешава даже и на хомосексуални двойки и хора да осиновяват деца, защото от 13 години работи закон за отбрана от дискриминация. Там се споделя, че никой не може да бъде дискриминиран поради избрани негови правила. Ако съдията не е решил това дело по този метод, този човек 100% е несъмнено, че ще си завоюва делото в Европейския съд за правата на индивида. Такива каузи има доста " , сподели той.

На неговото мнение се опълчи юристът Антон Сираков - " Двамата души съгласно Българския фамилен кодекс могат да осиновят дете единствено, в случай че са съпрузи. Те пък могат да са такива единствено, в случай че са мъж и жена. Значи въпросът е дали можем да считаме Иван за Иванка и дали може да разбираме сходни създания като естествени човешки същества. Да оставим настрани, че те нямат репродуктивна дарба. Въпросът е, в случай че имат дете, по какъв начин ще го възпитават? ", сподели той.

" Според българското законодателство и самичък човек може да осинови дете. Не е належащо той да бъде женен. Не знам какви са обстоятелствата при съответния случай. Аз споделям, че има кардинална възбрана, когато се упражняват избрани права, да се прави разлика и да се отхвърля на един човек да ги упражнява въз основа на неговата полова ориентировка ", съобщи ръководителят на БХК.

" Примера с Истанбулската спогодба сподели здравите морални устои на българина в неговата повсеместност. Щом настоящето държавно управление отстъпи, значи хората са били задоволително доста. Човешкият жанр се възпроизвежда. Хомосексуалистите не раждат деца, транссексуалните още по-малко. Мъжете, които се откажат да оплождат и дамите, които се отхвърлят да раждат непринудено, не би трябвало да имат деца ", счита юрист Сираков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР