Първо отстранете жилотоС топлото време се активизират и насекомите, чието

...
Първо отстранете жилотоС топлото време се активизират и насекомите, чието
Коментари Харесай

Домашни средства при ухапване от насекоми

Първо отстранете жилото

С топлото време се засилват и насекомите, чието захапване е много неприятно. Преди да излезете измежду природата, е добре да вземете някои защитни средства, като намазване с репеленти да вземем за пример. Те отблъскват всевъзможни типове инсекти и са безвредни за човешката кожа. Можете да се отбраните и чисто механично - като носите облекла с дълги ръкави и крачоли, завързани долу, както и шапка - по този начин кърлежите мъчно ще ви полазят. Не лягайте в тревата и не се врете в шубраци, не си слагайте мощен парфюм.

В случай на захапване реагирайте незабавно. Ако в кожата се е впил кърлеж, той би трябвало да се извади допустимо най-бързо и мястото да се дезинфекцира с йод. Ако е ужилване от пчела, първо извадете жилото. След това използвайте някои налични домашни средства. Те оказват помощ и при захапване от комар и други инсекти.

Оцет

Няколко капки винен оцет върху ухапаното място, въпреки да щипят мощно първоначално, незабавно ще облекчат сърбежа и ще оказват помощ мястото да заздравее.

Сода за самун

Смесете 1 ч. л. сода бикарбонат с малко вода и нанесете кашицата върху ухапаното място. Оставете да работи половин-един час и измийте с топла вода.

Чесън

1 скилидка чесън се обелва и намачква. Смесва се с малко вода. Получената каша се нанася върху парче плат и с него се постанова ухапаното място.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР