- Първият звънец за 48-ото Народно събрание удари. По традиция

...
- Първият звънец за 48-ото Народно събрание удари. По традиция
Коментари Харесай

Стартът на новия парламент. Колко дълъг ще е животът му



- Първият звънец за 48-ото Народно заседание удари. По традиция това направи най-възрастният депутат, който този път е Вежди Рашидов. В залата участват 235 депутати и кворумът беше събран.
-->
“За страната е значимо да има държавно управление, само че не непременно ”, сподели Владислав Панев от “Демократична България ”. Според него е по-добре да се излъчи едно реформаторско държавно управление, в сравнение с да се върви още веднъж на избори.

Основната ни задача в това Народно заседание е да мислим хората да живеят добре, тъй като е доста тежко ситуацията. Първо, би трябвало да стартираме да работим. Политиците нямат изключително предпочитание да работят, депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски на влизане в Народното събрание.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съобщи, че Политическа партия ще бъде градивна съпротива. Той изясни, че задачата на Политическа партия ще бъде да взема решение проблемите на хората.

Не би трябвало да е изненада, че не участваме в диалози. Преди шест години сме декларирали, че с ГЕРБ няма да вършим държавно управление. Имало е оферти към нас за ръководител на Народното събрание, отклонявали сме ги и постоянно сме държали тезата, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са част от корупционния модел. Това съобщи Явор Божанков от Българска социалистическа партия пред bTV в коридорите на Народното събрание.

“Достойният ръководител е Никола Минчев. Той е знак на новото в българската политика. Ние заставаме зад нашия претендент за ръководител на Народното събрание ”, сподели ръководителят на “Продължаваме смяната ” Андрей Гюров.

Той акцентира, че от Политическа партия остават съпротива.

Вярвам в разсъдъка на всички народни представители и имам вяра, че ще имаме определен нов ръководител на Народно събрание. Може би след по-продължителни полемики, в сравнение с се случва в предходни откриващи съвещания, само че ще има определен ръководител. Това сподели Никола Минчев от " Продължаваме промяната " в Народното събрание, който е и претендент за председателския пост.

Йордан Цонев, зам.-председател на Движение за права и свободи, съобщи, че е в реда на нещата е да се поддържа претендента за ръководител на Народно събрание на първата политическа мощ.

– Патриотични песни заглушаваха изявленията на партийните водачи. Протестиращи пускаха на площада „ Моя страна, моя България ”

- Пред Народното събрание бе обтегнат аления килим
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР