Първият заместник-министър на външните работи на Южна Корея Чанг Хо

...
Първият заместник-министър на външните работи на Южна Корея Чанг Хо
Коментари Харесай

Южна Корея изпраща бивш посланик да се сбогува с Москва и…?

Първият заместник-министър на външните работи на Южна Корея Чанг Хо Джин скоро ще пътува до Русия, с цел да изясни на Москва изменящата се позиция на Южна Корея по отношение на войната в Украйна, оповестява южнокорейската осведомителна организация " Йонхап ".

Доскоро Чанг Хо Джин беше дипломат в Москва, само че напусна поради новото предопределение. Агенцията оповестява, че в границите на двудневното си посещаване той ще се сбогува с някогашни сътрудници и чиновници, с които е работил. " Това посещаване беше проведено от позиция, че в обстановка, в която Южна Корея беше сложена в листата на неприятелските страни заради антируските наказания, е по-добре да се уверим, че съблюдаваме протокола и и публично се сбогувахме ", споделя върховен държавен чиновник пред организацията.

Но съгласно източник въпросът за даването на Украйна на оръжия и смяната в степента на връзките сред Сеул и Русия неизбежно ще бъде на дневен ред.
 Военната помощ на Южна Корея за Украйна зависи от Русия
Военната помощ на Южна Корея за Украйна зависи от Русия

Позиция на Сеул

Досега Южна Корея е предоставила единствено филантропична и икономическа помощ на Украйна. Дали тази позиция в действителност ще се промени и с какъв брой, към момента не е известно, само че в случай че Сеул вземе решение за военни доставки, тогава може да направи доста, написа BBC.

В петък президентът , уточни и че би трябвало да се направи всичко, с цел да се предотврати триумфът на съветската инвазия в Украйна, като още веднъж не изключи военна помощ от Сеул за Киев. Попитан за опцията за доставка на оръжие на Киев, президентът отговори, че тази алтернатива се обмисля .

" Трябва да потвърдим, че сходни опити за инвазия в никакъв случай няма да съумеят, с цел да блокираме сходни опити в бъдеще ", сподели той, говорейки в Харвардския университет

Преди към две седмици в изявление за Ройтерс , че " в случай че възникне обстановка, за която интернационалната общественост не може да си затвори очите, като да вземем за пример широкомащабно нахлуване против цивилни, клане или съществено нарушаване на законите за водене на война, Южна Корея ще бъде мъчно да упорства, че може да дава единствено филантропична или икономическа помощ. "

И въпреки и Южна Корея да не способства с директни доставки, Казахстан индиректно прави това в помощ на Киев. Например Сеул утвърди предаването на Украйна на самоходни гаубици Krab, които употребяват съставни елементи, създадени в Корея. Krab употребява шаси, проектирано в Корея.

Друг образец е. Това съглашение беше обявено от Ройтерс през април с позоваване на южнокорейски медии.

Такъв много другоземен способ за доставка на оръжия беше определен, тъй че Сеул да взе участие допустимо минимум в процеса на военна помощ на Киев, само че Вашингтон интензивно доставя муниции на украинците, изчерпвайки запасите си, а корейските снаряди просто ще оказват помощ на американците се оправят с този проблем.

Корейците доставят и оръжие на Полша , да вземем за пример танкове K-2 и самоходни оръдия K-9. Това също не може да се назова военна помощ за Украйна, само че тези доставки да трансферират своите Т-72 на въоръжените сили на Украйна.

Ако Южна Корея в действителност стане един от сътрудниците на Украйна в директните доставки на оръжия, военна техника и муниции, това съществено ще облекчи тежката обстановка, в която се намират останалите донори на украинската войска .

На първо място това се отнася за муниции. Корпорацията Poongsan е един от водещите международни производители на муниции от всевъзможен тип, в това число за танкове и гаубици. Освен това целият софтуерен цикъл на тяхното произвеждане се намира на територията на Република Казахстан - в началото Poongsan е основана като металургична компания. 

Освен това Южна Корея създава тежка бронирана техника , като нейните съществени бойни танкове K-2 са високо ценени и изнасяни. Електронната промишленост е добре развита в Корея, а авиационната промишленост се развива интензивно.

И най-после, в арсеналите на Република Казахстан от 90-те години на предишния век има повече от четири дузини танкове Т-80У и няколко дузини БМП-3 , трансферирани от Русия за погашение на дълга на Съюз на съветските социалистически републики. Международните сътрудници на Украйна нормално се пробват да трансферират руски оръжейни системи на въоръжените сили на Украйна , защото украинските военни са осведомени с тях.

Фактът, че Република Корея създава муниции, не е неочакван, като се има поради и Китай.

Южна Корея, която живее в непрекъснато напрежение заради връзките със прилежаща Северна Корея, е доста по-добре готова за война от доста други азиатски страни . Това я отличава от европейските страни, които не бяха доста подготвени за подобен огромен спор на техния континент. Следователно за Запада би било преференциално да включи подобен сътрудник в директните военни доставки.

От своя страна представителят на Кремъл Дмитрий Песков предизвести, че даването на военна помощ на Украйна би означавало.
 Захарова към Сеул: Оръжие за Украйна е акт на неприязън против Русия
Захарова към Сеул: Оръжие за Украйна е акт на неприязън против Русия

След като Южна Корея за първи път даде сигнал за допустима смяна в позицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР