Първият випуск от 14 курсисти завърши успешно обучението си в

...
Първият випуск от 14 курсисти завърши успешно обучението си в
Коментари Харесай

Дипломира се първият випуск курсисти Асистент на лекар по дентална медицина

Първият випуск от 14 курсисти приключи сполучливо образованието си в квалификационен курс за придобиване на трета степен на професионална подготовка по специалността " Асистент на доктор по дентална медицина ", проведен от Центъра за професионално образование към ВСУ " Черноризец Храбър “. Заедно със удостоверение за професионална подготовка, курсистите получиха и Europass приложение към документ, годен в страните от Европейски Съюз. Събитието се състоя в Медико-дентален център “Суис Дентапрайм " ЕАД – Варна и беше почетено от ръководителя на Настоятелството на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова и вицепрезидента на университета Яни Янев.

С този курс изпълняваме една от задачите на Варненския свободен университет - да сътворяваме сполучлива връзка сред науката и бизнеса ", сподели в приветствието си Яни Янев. Той пожела на приключилите курсисти да не престават да учат през целия живот. " В лицето на Варненския свободен университет имаме освен отличен сътрудник, само че и добър другар ", добави Юлия Радева - шеф на Медико-дентален център " Суис Дентапрайм ". Проф. Недялкова показа пред випуска, че знанието е най-значимата инвестиция в професионалното развиване.

Обучението на курсистите продължи 9 месеца и се извърши в партньорство с Медико-дентален център “Суис Дентапрайм " ЕАД – Варна.  Дисциплините от общата професионална подготовка се водиха от академични преподаватели, а водещи практици по дентална медицина преподаваха дисциплините от отрасловата и характерната подготовка. Обучението е в сходство с Наредба № 25 от 7 ноември 2018 година за придобиване на подготовка по специалността " Асистент на доктор по дентална медицина ". Квалификационният  курс е с хорариум от 960 образователни часа, като образованието по доктрина e в отдалечена форма, а образователната и индустриалната процедура - в дневна форма на образование във високотехнологична работна среда в МДЦ " Суис Дентапрайм “.

Придобилите тази подготовка могат да подкрепят експертите по дентална медицина при даването на дентално-медицинска помощ в лечебни заведения за първична и профилирана дентално-медицинска помощ, регистрирани по Закона за лечебните заведения (ЗЛЗ), както и при провеждането на профилактични прегледи, в лечебния развой и през възстановителния интервал. Те могат да работят в амбулатории (индивидуални и групови практики) за първична или профилирана дентално-медицинска помощ, в дентални или медико-дентални центрове.

На 29 януари 2024 година ще започва образованието на идната група. Желаещите претенденти могат да получат повече информация на https://cpo.vfu.bg/

Центърът за професионално образование към ВСУ " Черноризец Храбър “ е с Лицензия № 2013121089 от 21.10.2013 година, издадена от Националната организация за професионално обучение и образование към Министерския съвет на Република България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР