Първият учебен срок мина по-лошо, отколкото очаквахме в началото му

...
Първият учебен срок мина по-лошо, отколкото очаквахме в началото му
Коментари Харесай

Асен Александров: Нормално е присъствено обучавалите се да покажат по-добри резултати



Първият образователен период мина по-лошо, в сравнение с чакахме първоначално му и по-добре от упованията по времето на четвъртата вълна на пандемията – октомври-ноември. Класовете, които повече време са се обучавали присъствено, биха посочили по-добри резултати , само че сме спазвали условията за карантиниране, заяви пред Радио София Асен Александров, шеф на 51-во училище „ Елисавета Багряна “ и ръководител на сдружението на шефовете в междинното обучение.

Той призна, че е измежду хората, които са предложили по-дълга междусрочна почивка, тъй като през последната коронавирусна вълна е имало сред 10 и 25% заболели учители.

Все отново резултатите зависят и от напъните на самите възпитаници , освен от това дали се образоват отдалечено или присъствено, изключително при по-големите класове, акцентира Александров.

Според него към този момент не се обрисува нужда от удължение на образователната година. А в случай че се реши в бъдеще да се измести началото ѝ от 1 септември, то това ще разреши по-регулярни ваканции – да вземем за пример през 2 месеца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР