Първият сняг падна, но не се задържа. По планините обаче

...
Първият сняг падна, но не се задържа. По планините обаче
Коментари Харесай

Какви вериги за сняг да изберем?

Първият сняг падна, само че не се задържа. По планините обаче занапред ще натрупа, а феновете на зимни завършения, които не разполагат с 4х4 коли би трябвало още веднъж да се замислят за вериги.

Веригите за сняг са най-евтиният и най-ефикасен прийом за безпроблемно прекосяване в сурови зимни условия. Те се разделят главно на твърди и меки, като от последните има какви ли не разновидности.

От меките вериги има такива, сходни на твърдите, само че направени от гума. Има и платнени "чорапи ", както и спрей, нанасящ се непосредствено върху гумата. Този тип обаче е малотраен, постоянно се късат и могат да ви основат проблеми в най-неподходящото време.

Класиката в жанра си остават така наречен твърди вериги. Какви обаче да изберем? Основните типове твърди вериги са три и завият от оплетката. Те се разделят на типичен с правоъгълна оплетка, ромбоидни и "меча стъпка ".

Първите са подобаващи за бездънен сняг, само че са безусловно непрепоръчителни за твърда настилка. Вибрациите от тях са извънредно мощни и износват, както гумите, по този начин и окачването.

Другите два типа, изключително "мечата стъпка " са по-универсални. Те могат да се употребяват за сняг, лед и тиня, като за малко могат да се карат даже и на асфалт. Последното обаче е непрепоръчително.

Веригите би трябвало да са добре стегнати, като нашият съвет е да избирате твърди вериги от вида "меча стъпка " и да карате с тях единствено на сняг. Преди да попаднете в "ситуация ", наложително направете "суха подготовка " за слагането им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР