Първият робот-компаньон с ChatGPT, умен колан с изкуствен интелект, който

...
Първият робот-компаньон с ChatGPT, умен колан с изкуствен интелект, който
Коментари Харесай

CES 2024: Какво да очакваме от най-голямото технологично изложение в света?

Първият робот-компаньон с ChatGPT, " интелигентен колан " с изкуствен интелект, който оказва помощ на хората с повредено зрение, прахосмукачки, мопове и други уреди, задвижвани от изкуствен интелект - след годината, в която технологията доминираше в новинарските заглавия и цялата промишленост, не е изненадващо, че новите артикули, показани на тазгодишното издание на най-голямото ревю за потребителска електроника в света, също ще бъдат свързани с AI.

Изложението CES 2024, което се организира за 58-и път, ще стартира тази седмица в Лас Вегас с предстояща комбинация от авангардни технологии и странни джаджи. Събитието е известно с роботи, които обикалят изложбената зала, с шумните презентации на огромните софтуерни компании и с стартирането на пазара на странни артикули, като да вземем за пример миналогодишната самоуправляваща се количка за 3000 $ и изменящите цвета си коли, напомня CNN.

Събитието обаче е и среда за подписване на покупко-продажби сред ръководители, производители и търговци на дребно от разнообразни браншове. То може да приготви почвата за някои от най-големите софтуерни трендове на годината и да освети по какъв начин фирмите имат намерение да се развиват през годината.

" Може би въпросът, който би трябвало да се зададе, е какво AI няма да допре тази година ", споделя Дипанджан Чатърджи, основен анализатор във Forrester. " ChatGPT подхрани такава полуда през последната година, че фирмите считат, че влакът на AI е този, на който би трябвало да се качат, даже и да нямат визия къде отива. "

Чатърджи чака AI да залегне във всичко, показано на ревюто тази година, като чипове и карти на компании, измежду които Intel и Nvidia, и потребителски устройства като хладилници на Samsung с AI Family Hub. Различни панелни полемики ще обиден вероятното влияние на AI върху работните места и етичните съображения, свързани с технологията.

Асоциацията за потребителски технологии, която е уредник на CES, разяснява, че тази година чака към 130 000 гости на място, което е повече от към 115 000 през предходната година и 45 000 през 2022 година на фона на опасенията, свързани с пандемията, и онлайн излъчването на доста от панелите, каквото ще има и тази година.

В ревюто ще вземат участие повече от 4000 изложители и 1200 започващи компании от целия свят. Сред показаните лектори ще бъдат ръководители на компании като Samsung, LG и Microsoft, като ще има полемики със съоснователя и основен изпълнителен шеф на Snap Еван Шпигел и основния изпълнителен шеф на Walmart Дъг Макмилън. Очаква се Apple, която нормално отсъства от CES, още веднъж да не взе участие.

В същото време обаче към 60% от фирмите от листата Fortune 500 ще участват, което ще даде опция за разнородни продуктови министър председатели и полемики във всички области на технологиите и отвън тях. Козметиката да вземем за пример към този момент е публична продуктова категория на CES, като основният изпълнителен шеф на L'Oreal Никола Йеронимус ще изнесе първата основна лекция на компанията в границите на събитието.

CES се трансформира и в едно от най-бързо разрастващите се автомобилни изложби в света. Тази година ще бъдат показани разнообразни форми на превоз - от плаващи и търкалящи се до летящи.

Компанията за лодки Brunswick да вземем за пример ще покаже електрически лодки и мотори, както и самоходни плавателни средства. VinFast, виетнамската компания за електрически транспортни средства, която напълно неотдавна навлезе на американския пазар, ще показа нови модели, в това число дребен SUV. Hyundai пък ще взе участие с електрически аероплан от дъщерното си сдружение за въздушни таксита Supernal.

Както постоянно, разнообразни производители на коли също ще имат щандове, показващи най-новото, което хората ще могат да виждат и вършат в техните коли.

Отвъд изкуствения разсъдък

Сгъваемите екрани, носимите устройства от последващо потомство и аксесоарите, свързани със смесена действителност, също ще получат задоволително внимание тази година.

" Очаквайте случаи на приложимост за AR и VR оттатък игрите, като да вземем за пример изразходване на мултимедия и потребление в предприятията за образование и съдействие ", споделя Рамон Ламас, шеф във компанията за пазарни изследвания IDC. " За фирмите е значимо да затвърдят позициите си, преди Apple да пусне Vision Pro по-късно тази година. "

Ще бъдат показани и нови носими устройства. Една от джаджите - наречена Dusk Rx, която кандидатства за премията за иновация на CES 2024 - дава обещание да бъде първите в света очила с рецепта, които дават опция на потребителите да управляват оттенъка на лещите си посредством рамката или посредством приложение. В същото време чифт високотехнологични обувки - също кандидатстващи за премия за нововъведения - се отличават с потреблението на микроток за повишение на спортните достижения.

Някои компании биха могли да покажат усъвършенствани версии на предходни нововъведения. През последните няколко години устройствата с гласово активиране и интелигентните високоговорители преобладаваха на CES, защото фирмите се надпреварваха да прибавят своите гласови асистенти във всичко - от микровълнови печки до тоалетни.

Макар че прогнозите за това по какъв начин потребителите ще се надпреварват да употребяват тази технология не се оказаха изцяло съответни, производителите биха могли да преминат на последващо равнище благодарение на генеративен изкуствен интелект - технологията, която зарежда артикули като ChatGPT.

Profit.bg ще наблюдава всички най-интересни вести от CES 2024.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР