Първият работен ден на депутатите след лятната ваканция започна в

...
Първият работен ден на депутатите след лятната ваканция започна в
Коментари Харесай

Символите на новата сграда: Ще имат ли журналистите пряк достъп до депутатите?

Първият работен ден на депутатите след лятната почивка стартира в някогашния Партиен дом поради ремонт на историческата постройка на Народното събрание, което породи напрежение.

Депутатите и публицистите към този момент не могат да се срещнат в парламентарните коридори, просто това не е планувано в постройката. Единственият контакт на медиите с работата на Народното събрание е опосредстван - през монитори.

Снимка: bTV

Неочаквано се оказа, че се намираме на място единствено за депутати.

Журналистите не сме мечтани пред пленарната зала на 49-о Народно събрание, тук в постройката на някогашния Партиен дом има следен достъп.

В новата си постройка депутатите оповестиха своите цели за сезона

Новият парламентарен ред вкара червени ограничаващи въжета. В първия пленарен ден след ваканцията депутатите работиха заобиколени от петолъчки и други комунистически знаци.

Снимка: bTV

„ Това е една функционална зала, уповавам се и на вас да ви е комфортно. Очакваме  да бъде отстранен паметникът на Съветската войска, а ръководителят на Народно събрание да отстрани всички комунистически знаци от постройката на българския парламент “, съобщи Десислава Атанасова, ГЕРБ.

„ Поне храмът на българската народна власт да бъде изчистен от тези комунистически знаци. Аз нямам терзания да бъда питан от вас, вие питате, ние отговаряме “, разяснява Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили.

Проследете с нас първия работен ден на Народно събрание след лятната почивка

„ Смятаме тази постройка за безусловно несъответствуваща за работа на народни представители, освен поради духа, който носи, сами казвате, че и за вас носи неудобства “, изясни Цвета Рангелова от „ Възраждане “.

Снимка: bTV

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов увери, че дружно с ГЕРБ приготвят законопроект, който да отстрани ехото на комунизма от постройката.

До 1989 година Централен комитет на Българска комунистическа партия използваше интензивно тази постройка. В наши дни бяха дадени над 40 млн. лв. за ремонт. И през днешния ден може да няма дейна мобилна връзка, интернетът да е слаб, депутатите и публицистите да заплащат на разнообразни каси в бюфета, само че по тази причина пък е непокътнато пианото. Може би, с цел да припомня, че пленарната зала е някогашната концертна зала на името на партийния лидер Георги Кирков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР