Първият признак, че започваш да разбираш е желанието да умреш.

...
Първият признак, че започваш да разбираш е желанието да умреш.
Коментари Харесай

За лицето на живота и истината като философия ~ Говорят известните

Първият симптом, че започваш да разбираш е желанието да умреш.

Спали сте милиони, милиони години. Защо не опитате да се разсъните на следващия ден заран?

Ще получавате това, за което се молите, само че то няма да бъде истината. Ако желаете и в случай че се молите, ще получите, само че най-после ще платите за това. За да намерим смисъла на живота би трябвало да минем през врата, която води към нас. Само тези, които не обичат, задават въпроса за смисъл на живота.

Религията е за хора, които се боят от пъкъла. Духовността е за хора, които към този момент са били там.

Ако си се представяте като стълкновение, ще ви се коства, че отстъплението е невероятно. Но вие не сте стълкновение – вие сте бойното поле.
Мишел МОНТЕН

Моят живот бе цялостен със страшни беди, множеството от които, в никакъв случай не се случиха.
Мишел МОНТЕН

Науката – това е, което вие знаете, философията – това, което не знаете.
Бертранд РЪСЕЛ

Стихотворението се ражда като буца в гърлото.
Робърт ФРОСТ

Ако Галилей беше разказал в стихове, че Земята се върти, инквизицията щеше да го пожали.
Томас ХАРДИ

Всички мои „ в никакъв случай " паднаха като гнили клони. На 47 години ще кажа, че всичко, което ми е бе съдено да науча, научих до седемгодишната си възраст, а останалите 40 години просто го осъзнавах.

Упоритост, а след това добави лекост.
Колин ЧАПМЪН

Сключил съм мълчешком съглашение със себе си да не трансформирам нито ред от това, което пиша. Нямам безусловно никакво предпочитание да модернизирам своите мисли и каузи.

Никога не чувам, когато някой подлага на критика моите галактически пътешествия, моите занимания или моите горили. Когато това се случи, аз просто амбалирам своите динозаври и излизам от стаята.
Рей БРЕДБЪРИ

Поетите, по предписание, имат прекомерно слаба визия за най-обичайни неща, като се изключи написаните стихове, влюбеността и секса. Именно по тази причина, множеството от техните стихове са отдадени на самите стихове, влюбеността и секса.
Чарлз БАКСТЪР

Дори да сте били задоволително глупави, та да се изявите – не се вълнувайте, никой няма да ви забележи.
Анри МИШО

Животът, отвън всякакво подозрение наподобява доста повече на " Алиса ", в сравнение с " Тримата мускетари ", само че ние въпреки всичко сме по-склонни да го четем повече като " Тримата мускетари ", в сравнение с като „ Алиса ".

Едно от най-основните последици на войните е това, че най-после хората се разочароват от героизма.

Елън – моята жена. Чувствам, че я разбирам по-зле, в сравнение с задграничен публицист, починал преди 100 години. Нормално ли е това? Книгите споделят – тя направи това, тъй като... Животът споделя – тя направи това, тъй като го направи. Книгите – това е там, където ви изясняват. Животът – там, където нищо не изясняват. Не съм изумен, че някои хора избират книгите. Те придават смисъл на живота. Единственият проблем е в това, че животът, на който придават смисъл – това е живота на другите хора, и в никакъв случай вашия личен.

Минавайки през себе си, ние срещаме грабители, духове, великани, старци, младежи, дами, вдовици, братя-съперници. Но постоянно срещаме самите себе си.

Основният проблем е, че в случай че Бог съществува, то какъв е тогава смисълът от литературата? А в случай че той не съществува, то какъв е тогава смисълът от литературата? И в двата случая, моето писане, единственото нещо, в което в миналото съм имал триумф, губи смисъла си.
Йожени ЮНЕСКО

Писателите, които се пробват да потвърдят нещо, са ми неприятни, тъй като няма нищо за доказване, всичко е единствено за фантазиране. Така че оставям думите и облиците да се появяват от вътрешната страна. Ако човек прави това, то в процеса той може и да успее да потвърди нещо. Що се отнася до диктуването на секретарка, в продължение на двадесет и пет години писах на ръка. Но в този момент това е невъзможно; ръцете ми треперят и съм прекомерно нервозен. Толкова съм нервозен, че неотложно умъртвявам героите си. Когато диктувам им давам късмет да живеят и порастват.
Йожени ЮНЕСКО

Аз взимам решенията си интуитивно. Но постоянно съм задължен да знам, тъй като съм взел обещано решение. Хвърлям копие в тъмнината. Това е вътрешен глас. Но след това съм задължен да заведа хората в тая мрачевина, с цел да намерим копието. Това е разсъдък.
Ингмар БЕРГМАН

Когато изтъквам другите, то е само, с цел да изразя най-добре своите лични мисли.
Мишел МОНТЕН

Снимки: rusbatya.ru, jrbenjamin.com, 6yka.com, moviemachine.nl

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР