Първият президентски дебат между Доналд Тръмп и кандидата на демократите

...
Първият президентски дебат между Доналд Тръмп и кандидата на демократите
Коментари Харесай

Първи дебат Тръмп-Байдън преди президентските избори в САЩ

Първият президентски спор сред Доналд Тръмп и претендента на демократите Джо Байдън ще се състои през днешния ден в американския град Кливлънд. Дългоочакваното събитие ще се случи на фона на скандал, обвързван с данъчните заявления на Тръмп и преднина в изследванията за Байдън.

Очакванията са за нажежена конюнктура. В навечерието на събитието Ню Йорк Таймс разгласява информация, съгласно която Тръмп е избягвал заплащане на съвсем всеки вероятен федерален налог в продължение на години.

Темата се чака да се трансформира в централна. Кампанията на Байдън към този момент пусна реклама, в които се съпоставя какъв брой налози заплаща типичния американец и какъв брой е платил Тръмп.

В клипа се показва, че медицинските сестри да вземем за пример заплащат над 10 хиляди $ налог.

Според „ Ню Йорк Таймс " президентът е платил единствено 750 $ за федерални налози през 2016 и 2017, а в предходните 10 от общо 15 години не е плащал въобще.

От изданието настояват, че информацията е въз основата на обзор на защитаваните в секрети данъчни заявления, за които Тръмп споделя, че не са оповестени поради течащ одит. Президентът назова изказванията на медията „ подправени вести. "

Някои разясняват, че и преди е имало сензационни разкрития за президента, само че това не е разубедило симпатизантите му.

Всичко това се случва на фона на нови обезпокоителни за претендентът на републиканците допитвания. Съвместно национално изследване на ‚Вашингтон пост " и Ей Би Си Нюз демонстрира преднина от 10 точки за демократа Байдън, а изследване на Ен Би Си Нюз - Марист дава също 10 % преднина на Байдън в основния щат Уисконсин, който Тръмп завоюва през 2016.

По време на дебата Байдън се чака да нападна Тръмп както за заплащането му на налози, по този начин и по отношение на оправянето му пандемията от Covid-19 и породилото рецензии бързо намиране на номинация за овакантеното място от демократичния арбитър във Върховния съд Рут Бейдър Гинсбърг, която умря по-рано този месец.

Дори преди информациите на Ню Йорк Таймс упованията бяха за развълнуван спор откакто Тръмп настояваше Байдън да бъде тестван за опиати.

Тръмп стартира очерняща против акция за положението на психологичното здраве на съперника си като една от разпознаваемите му изречения бе „ той даже не знае, че е жив. "

Запитан от кореспонденти дали ще се подложи на тест за опиати Байдън се засмя и отхвърли да отговори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР