Първият път за безжично зареждане на електромобили в САЩ се

...
Първият път за безжично зареждане на електромобили в САЩ се
Коментари Харесай

Пътищата, които зареждат електромобилите безжично

Първият път за безжично зареждане на електрически автомобили в Съединени американски щати се намира в Детройт и разрешава на колите да се зареждат, до момента в който се движат по него. Това ли обаче е бъдещето на превоза, в случай, че построяването му коства близо 2 млн. $ на миля (1.6 км)?

Пътят наподобява като всяка друга асфалтирана права от път в градовете в Съединени американски щати. Ако обаче се движите по 14-а улица в Детройт, Мичиган, с подобаващия тип автомобил, тогава се случва нещо необичайно.

Това е първият обществен път в Съединени американски щати, по който можете да се движите с електрически автомобил и той да зарежда батерията вместо да я изтощава.

Дългата четвърт миля (400 метра) права от пътя е пилотен план на технология за безжично зареждане, която може да зарежда преминаващите по нея електрически автомобили. Под повърхността са положени елекромагнити бобини, които са свързани с електропреносната мрежа на града.

Те основават електромагнитно поле тъкмо над пътя и трансферират сила към правоприемник, прикован към батерията на електрическия автомобил чрез развой, прочут като " апостериори зареждане ". Той е сходен на технологията, която се употребява при безжичното зареждане на мобилни телефони.

Надеждата е, че пътища като този могат да оказват помощ за превъзмогване на една от главните спънки, които възпират хората да преминат към електромбили – безпокойството по отношение на пробега.

Поради обстоятелството, че зарядната инфраструктура към момента не е достигнала равнищата, нужни за поддържането на огромен брой електрически автомобили и времето, което лишава зареждането на електрически автомобил при дълго пътешестване, множеството водачи се двоумят по отношение на промяната на своите коли, които употребяват изкопаеми горива.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР