Първият официален общ портрет на херцога и херцогинята на Кеймбридж

...
Първият официален общ портрет на херцога и херцогинята на Кеймбридж
Коментари Харесай

Вижте първия официален кралски портрет на Кейт и Уилям

Първият формален общ портрет на херцога и херцогинята на Кеймбридж беше оголен пред обществеността в музея Фицуилям в Кеймбридж, Англия.

Херцогът и херцогинята посетиха Кеймбридж в четвъртък, с цел да видят маслената картина с размери 210 на 110 сантиметра, направена от английския художник Джейми Корет. Портретът демонстрира двойката, която гледа в далечината. Принц Уилям е облечен в мрачен костюм и синя вратовръзка, а Кейт театралничи в изумрудено зелена рокля от самостоятелната марка " The Vampire`s Wife ", която херцогинята носеше преди този момент при пътешестване до Дъблин през 2020 година Роклята, проектирана от брачната половинка на музиканта Ник Кейв Сузи Кейв, беше разказана от английския Vogue като огромна повратна точка в стила на Кейт.



Британският художник Джейми Корет театралничи със своята картина на английския принц Уилям, херцог на Кеймбридж, и английската Катрин, херцогиня на Кеймбридж, показана в музея Фицуилям в Кеймбридж на 23 юни 2022 година

Картината е поръчана през 2021 година от Кеймбриджширския кралски портретен фонд, съгласно музея на Фицуилям. Корет включи самия Кеймбридж в портрета, като избра фонови тонове и шестоъгълен архитектурен претекст, въодушевен от здания в града, отбелязва музеят в изказване.

Картината ще бъде изложена във Fitzwilliam в продължение на три години и по-късно ще бъде предоставена на заем в Националната портретна изложба в Лондон през 2023 година, с цел да означи повторното отваряне на тази институция.

В изказването на музея Корет разказа опита да обрисувам портрета като " най-необикновената привилегия в живота ми ". " Исках да покажа Кралските височества по подобен метод, че да наподобяват по едно и също време спокойни и налични, както и елегантни и почтени ", споделя за усещанията си от картината майсторът.

" Тъй като това е първият портрет, на който са дружно, и изключително по времето, когато са херцог и херцогиня на Кеймбридж, желаех изображението да провокира чувство за баланс сред публичния и персоналния им живот. Това изкуство беше поръчано като подарък за хората от Кеймбриджшир и се надявам, че ще им хареса толкоз, колкото на мен ми беше прелестно да го обрисувам. ", споделя още Джейми Корет.



Снимки: Getty Images
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР