Първият, но изключително искрен пълнометражен филм на Яна Титова, посветен

...
Първият, но изключително искрен пълнометражен филм на Яна Титова, посветен
Коментари Харесай

"Доза щастие" ще завладее големите екрани у нас от 8-ми ноември

Първият, само че извънредно откровен пълнометражен филм на Яна Титова, отдаден на търсенето на щастието, ще има своята публична премиера по кината у нас на 8-ми ноември. Завладяващата същинска история за зависимостта, която стои в основата на лентата " Доза благополучие ", дава един проницателен и в същото време въодушевяващ взор към персоналните борби на едно младо момиче и тестванията, с които силата на волята се сблъсква още веднъж и още веднъж.

Още началните фрагменти от формалния филмов откъс на " Доза благополучие ", който беше публикуван по-рано през днешния ден, се открояват със своята друга кино атмосфера и личен кинематографски почерк. Към към този момент оповестения актьорски състав, в който влизат обичани имена на безспорни млади гении като Александър Алексиев ( " Възвишение " ) и Димитър Николов (носител на тазгодишната Награда за Полет в изкуството " Стоян Камбарев " ), се прибавят още някои от най-любопитните и многопластови актьори у нас.

Режисьорът Яна Титова не се лимитира в креативните провокации и поверява основната роля в продукцията на приключилата актьорско майсторство в Лондон Валентина Каролева, която приема предизвикването и се превъплъщава в ролята на своята майка, Весела Тотева. Към подбора от гении се причислява магнетичният Иван Бърнев, прочут от емблематични функции в киното и театъра. Освен него феновете ще видят и Ирмена Чичикова с нейното завладяващо наличие, което ѝ носи театралната премия Икар и голям брой функции в български и непознати продукции, измежду които във кино лентата " Не ме докосвай ", спечелил " Златна мечка " на филмовия фестивал " Берлинаре " през 2018 година



Ролята на сестрата на Весела играе младата Лидия Инджова, позната от сериалите " Недадените " и " Дяволското гърло ", и получила международно самопризнание, с помощта на обстоятелството, че белгийската продукция " Зов за помощ " с нейно присъединяване беше номинирана за Оскар в категорията " Най-добър късометражен филм " на тазгодишната гала на Академията.
За нелеката задача да изиграят майката и бащата на Весела във кино лентата " Доза благополучие " са определени едни от обичаните артисти от дребния екран и сцената - Силвия Лулчева и Васил Бинев, които ловко способстват за мощното и надълбоко прочувствено влияние. Към екипа от обичани актьори фрагментите от филмовия откъс прибавят и носителката на Икар за изцяло творчество Илка Зафирова, с нейното емблематично и незаменимо наличие.

Силно се отличава операторската работа на Мартин Балкански, снимал редица български и интернационалните продукции и съдействал за впечатляващата и завладяваща атмосфера на първите публични фрагменти от вдъхновяващата и красива история на " Доза благополучие ". Сценарият на кино лентата, който излиза по кината на 8-ми ноември, е дело на Яна Титова и е основан на книгата на Весела Тотева " Падение и избавление ". Продуценти са bTV Studios и NO BLINK Studio в лицето на Александър Алексиев и Николай Стоичков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР