Първият национален център за лечение и диагностика на бежанци е

...
Първият национален център за лечение и диагностика на бежанци е
Коментари Харесай

Болница в Пловдив стана национален център за лечение на бежанци

Първият народен център за лекуване и диагностика на бежанци е открит в МБАЛ " Св. Мина " в Пловдив. В него е обезпечена доболнична и болнична помощ на бягащите от войната в Украйна изцяло гратис, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Медицинският център за бежанци се прави по самодейност на проф. Любима Деспотова-Толева, експерт по детски заболявания и обща медицина. Освен нея наряди ще дават и още двама лекари доброволци. Прегледите ще се правят от 7 до 17 ч. в работни дни и от 7.30 до 17 ч. в почивните. Предварителното записване се прави на телефон +359 877 714 066, който е разполагаем непрекъснато. 

Ако е нужна консултация със експерт, пациентите ще се насочват към ДКЦ 2, а, в случай че се постанова хоспитализация, ще остават в МБАЛ " Св. Мина ". За бежанците са планувани 10% от леглата в отделенията в болничното заведение, само че в случай че се обезпечи финансиране, леглата може да бъдат увеличени. Сега лекуването се поема от здравното заведение. Дарители са обезпечили безвъзмездни медикаменти за пациентите от Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР