Първият китайски сателит за широколентов интернет по 5G мрежата навлезе

...
Първият китайски сателит за широколентов интернет по 5G мрежата навлезе
Коментари Харесай

Китай изведе успешно в орбита сателит за 5G широколентов интернет

Първият китайски спътник за широколентов интернет по 5G мрежата навлезе сполучливо в плануваната ниска орбита. Това стана този четвъртък посредством ракетата-носител „ Куайджоу-1A " от центъра за изстрелване на спътници „ Дзиуцюен " в северозападната провинция Гансу.

Сателитът, създаден от частната компания Galaxy Space, е първият в Китай с потенциал за предаване на данни от 10 гигабита в секунда. Той е и първият широколентов спътник за ниска орбита в Q / V диапазона, съгласно компанията. Сателитът може да покрива повърхност от 300 000 квадратни километра, почти 50 пъти по-голяма от територията на Шанхай, предава bulgarian.cri.cn.

Лей Джун, изпълнителен шеф и президент на китайския софтуерен колос „ Сяоми ", приветства в пост в обществената мрежа WeChat извеждането в орбита на спътника. Shunwei Capital, основаната от Лей компания за рисков капитал, е вложила в четири стартъп компании в частния бранш, в това число Galaxy Space. „ Търговският галактически бранш, включващ нововъведения, високи технологии и гражданско-военни планове, е пътят, по който страната ни би трябвало да върви, с цел да се трансформира в същинска галактическа мощ ", написа Лей Джун.

Изпълнителният шеф на Galaxy Space Сю Мин съобщи, че упоритостта на компанията е да се конкурира с водещи задгранични играчи като OneWeb и SpaceX на Илън Мъск. „ Ще изпратим в орбита повече евтини, високоефективни 5G спътници ", означи той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР