Първият дипломат на Русия отхвърли предложението на Съединените щати за

...
Първият дипломат на Русия отхвърли предложението на Съединените щати за
Коментари Харесай

Лавров: Не може да има преговори за ядрени оръжия, докато Западът подкрепя Украйна

Първият посланик на Русия отхвърли предлагането на Съединените щати за обновяване на разговор за контрола на нуклеарните оръжия, като сподели в четвъртък, че това е невероятно, до момента в който Вашингтон предлага военна поддръжка на Украйна.

Говорейки на годишна конференция, Сергей Лавров упрекна Запада, че подклажда световните опасности за сигурността, като предизвиква Украйна да усили ударите на съветска територия и предизвести, че Москва ще реализира задачите си в спора без значение от Запада поддръжка за Киев.

Коментирайки предлагането на Съединени американски щати за обновяване на контактите в региона на контрола върху нуклеарните оръжия, Лавров сподели, че Москва е отхвърлила предлагането. Той сподели, че с цел да се проведат такива договаряния, Вашингтон първо би трябвало да преразгледа сегашната си политика по отношение на Русия.

Г-н Лавров упрекна, че натискът на Вашингтон за обновяване на нуклеарните договаряния е бил воден от предпочитание да възобнови инспекциите на Сайтове за нуклеарни оръжия на Русия.


 ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР