Първият ден на новата 2024 година започна тъжно за феновете

...
Първият ден на новата 2024 година започна тъжно за феновете
Коментари Харесай

Почина бившият футболист Пламен Петков

Първият ден на новата 2024 година стартира тъжно за почитателите на футбола в Русе. Легендата на локалния Локомотив Пламен Петков-Пачо е умрял на 57-годишна възраст.
Прочетете още
Ето какво написаха по този мотив от Локомотив (Русе):

С надълбоко огорчение научихме, че в първия ден от новата година ни е напуснал именитият футболист Пламен Петков – Пачо. Трагичната новина оповестиха негови близки.

Роден е на 17.10.1967 година Започва футболната си кариера във ФК „ Локомотив “ Русе и 15-годишен към този момент е включен в мъжкия тим от треньора Тодор Тодоров., където е тутуляр във " В " група.

Считан още тогава за един от най-големите гении на русенската школа, Пачо дебютира в „ Б “ група с червено-черната фланелка през 1984 година, когато е едвам 17-годишен и записва 39 срещи и 9 гола с „ железничарите “ във втора дивизия.

Играл още за „ Дунав “, „ Етър “ и „ Раковски “.

Пламен Петков е един от русенските футболисти, записали най-сериозно присъединяване в другите младежки и юношески обединения на националните тимове на България – 26 мача за младежите до 21 година с 2 гола, 15 мача за юношите до 20 година с 2 гола и 28 мача за юношите до 18 година с 4 гола.

На възраст 21 години, 10 месеца и 6 дни Петков дебютира за мъжкия народен тим на 23 август 1989 година при треньора Иван Вуцов, когато играе като титуляр 85 минути в другарската среща против Германска демократична република в Ерфурт (1:1).

Има общо три мача с герба на България при мъжете, а още четири пъти е включван в националния тим за мачове, в които не записва присъединяване в интервала 1989-1990 година

Поклон пред паметта му! Локомотив Русе изрича своите дълбоки съболезнования към фамилията, околните и приятелите му!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР