Първият ден на август започва с ясно време и разкъсана

...
Първият ден на август започва с ясно време и разкъсана
Коментари Харесай

Август започва с бури с гръмотевици

Първият ден на август стартира с ясно време и раздрана облачност в съвсем цялата страна, като се изключи централните елементи на Северна и Североизточна България. Още преди обяд и в следобедните часове ще се развиват летни стихии с валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в източната половина на страната. По-значителни количества дъжд ще се излеят в областите в Североизточна България – до 10-15 литра на кв./м за денонощието. Валежи няма да има единствено в югозападната част на страната.



Температурите през днешния ден ще са в интервала 29-35 градуса. Ще се усети захлаждане в североизточните региони, а най-топло денем ще се резервира времето в централните региони на Южна и в Югозападна България.



Около Черноморието също се чака да се развиват местни летни стихии с натоварен, само че временен дъжд и гръмотевици. Северно от Стара планина ще вали относително повече. Температурите денем ще са 29-30 градуса на въздуха и 26-27 на морската вода. Вълнението ще е едва.

В петък ще е ясно в западната половина на страната. На изток облачността ще е променлива. Вечерта, през нощта и в събота над страната ще премине леден атмосферен фронт. Очакват се превалявания от запад на изток в съвсем цялата страна. По-интензивно и в по-големи количества ще вали северно от Стара планина и в планините на Южна България. В неделя валежи се чакат единствено на Североизток.

Средните дневни температури ще паднат до към 26-27 градуса през почивните дни и времето ще има привкус на пролет. Термометрите ще се върнат към летни стойности от над 30 градуса чак към средата на идната седмица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР