Първият български православен храм в Република Южна Африка (РЮА) -

...
Първият български православен храм в Република Южна Африка (РЮА) -
Коментари Харесай

В присъствието на Румен Радев освещават първият български православен храм в Република Южна Африка

Първият български православен храм в Република Южна Африка (РЮА) - „ Св. Иван Рилски “ - ще бъде осветлен през днешния ден. В Мидранд, Йоханесбург, по покана на Сдружението на българите в РЮА ще участва и президентът Румен Радев, който е на публично посещаване в страната, оповестява специфичният делегат на Българска телеграфна агенция Николай Трифонов.

Храмът ще бъде осветлен от Старозагорския митрополит Киприан. На 29 май 2016 година в българския клуб в Мидранд се състоя тържествена гала за първа копка и полагане на главния камък на българския православен храм „ Св. Иван Рилски “. В началото на март 2021 година  започва главният строеж на църквата, показват от прессекретариата на президента.

По-късно президентът Румен Радев ще посети българското неделно учебно заведение и ще се срещне с наши сънародници в РЮА. През 2011 година е учредено в този момент настоящото Сдружение на българите в РЮА. Към него в Йоханесбург и Кейптаун действа Българско неделно учебно заведение „ Слънчо ”. Понастоящем, в него се образоват над 30 възпитаници, осведомят още от прессекретариата на президента.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР