Първият български пилот на F-16 Александър Велинов смята, че възможностите

...
Първият български пилот на F-16 Александър Велинов смята, че възможностите
Коментари Харесай

Първият български пилот на F-16: Възможностите му са по-добри от тези на МиГ-29

Първият български водач на F-16 Александър Велинов счита, че опциите на F-16 са доста по-добри от тези на съветските изтребители МиГ-29 поради многократните модернизации, оповестяват от Министерството на защитата.

„ Възможностите на F-16 са доста по-добри. Изтребителите F-16 са сравними по възраст с МиГ -29, само че поради многократните модернизации и отлична поддържка на процедура чувството е, че летиш на нов аероплан. “ Това сподели капитан Александър Велинов – първият българин, подготвен да пилотира F-16. Преди ден той се завърна у нас, откакто приключи първичния курс на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Според капитан Велинов главните разлики сред двата самолета са изцяло новият радар и доста друг способ на работа, както и напълно обновената авионика, с която до момента българските водачи не са привикнали.

Освен него още 8 българи сега са в друг стадий на подготовка в Съединени американски щати. Предстои напълно скоро още един българин да стартира образование на F-16, описа капитан Велинов. „ Наясно съм с провокациите, пред които ще бъдем изправени с връщането си тук, и се надявам да оправдаем упованията “, показа още Александър Велинов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР