Първият автомобил турско производство ТОГГ (TOGG) от няколко дни е

...
Първият автомобил турско производство ТОГГ (TOGG) от няколко дни е
Коментари Харесай

Показват първия турски автомобил, ”местен и национален”, на фона на джамия и православен храм

Първият автомобил турско произвеждане ТОГГ (TOGG) от няколко дни е изложен на фона на панорамата на джамията " Султан Ахмед " и историческия храм " Света София ". Той е показан в новия търговски център на Истанбул Галатапорт, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

Първият турски автомобил, ”местен и народен ”, както го назовават в Истанбул, е напълно електрически, по концепцията на тъй наречените умни устройства, модел седан. Проектиран е от италианската компания Пиринфарина (Pininfarina SpA).
 
“Много огромен интерес има още от първия ден. Много жители посещават центъра единствено с цел да видят автомобила, живо се интересуват от детайлностите към него и най-много по кое време ще стартира серийното произвеждане, показват уредниците на ревюто.

 

Машината се създава от ТОГГ Отъмотив джоин венчър груп (TOGG-Automotive Joint Venture Group Inc) в Бурса, откакто президентът Ердоган подписа декрет за това.

 

За основаването на автомобила са вложени 22 милиарда турски лири. Планира се да бъдат създадени общо пет модела, а годишно на пазара да се пускат 175 000 коли.

 

Първата серия се чака да бъде създадена през март 2023 година по случай 100-годишнината на турската република.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР