Първите трусове засегнаха остров Самос. Гръцката агенция АНА съобщи, че

...
Първите трусове засегнаха остров Самос. Гръцката агенция АНА съобщи, че
Коментари Харесай

Ново Бедствие Връхлетя Гърция След Огнения Кошмар! Серия От Земетресения!

Първите земетресения засегнаха остров Самос.

Гръцката организация АНА заяви, че първото мощно земетресение е станал в 10:18 часа сутринта по-централноевропейско време. Трусът е бил на дълбочина 10 километра, а епицентърът е бил на плажа Маратокампос. Говори се, че земетресението е било усетено из целия остров. Интензитетът му е бил 4,3 по Рихтер.

По-рано, още едно земетресение със мощ 3.3 по Рихтер удари острова в 9:44 часа. Епицентърът му е бил 5 километра западно от Самос, заяви гръцката организация.

Гърция към момента е в потрес заради пагубните пожари, които опустошават предградията на Атина и които съгласно най-новата информация са умъртвили минимум 82 души.

Броят на жертвите и на изчезналите обаче продължава да пораства. А нещастието продължава да взима човешки животи.

Гърция е известна с огромната си сеизмична интензивност, поради което и строителството се резервира ниско. В страната законите са извънредно строги, точно за да се обезопаси популацията.

Остров Самос е един от най-често засяганите от трусовете всяка година. Годишно там се записват над 500 трусове, които са с по-силен интензитет по отношение на други елементи от страната. За последно, извънредно мощно земетресение раздруса Гърция през 2014 година, когато трусът бе усетен в половин България.

Затихващите земетресения бяха толкоз продължителни, че седмици наред регионът се люлееше от тях. Стигна се даже до диспути, че в действителност трусовете са породени от сондажи на шистов газ. Нищо не бе доказано, само че подозренията останаха. Както и паниката на хората, че ужасът, ще се повтори.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР