Първите руски части от мироопазващите сили на ОДКБ (Организацията на

...
Първите руски части от мироопазващите сили на ОДКБ (Организацията на
Коментари Харесай

Първите руски миротворци пристигнаха в Казахстан

Първите съветски елементи от мироопазващите сили на ОДКБ (Организацията на Договора за групова сигурност) дойдоха в Казахстан, заяви Министерството на защитата.

Части от 45-а обособена бригада на съветските въздушно-десантни войски със особено предопределение, Ивановските и Уляновските въздушно-десантни елементи се насочат към Казахстан.
Щетите от размириците в Казахстан надминаха 90 млн. $
Щетите от размириците в Казахстан към този момент надвишават 90 милиона $, заяви Националната камара на бизнесмените. В момента в Алмати...
Прочети повече
През нощта на 6 януари президентът Касим-Жомарт Токаев организира първото съвещание на Съвета за сигурност, като съобщи, че се обръща към ОДКБ за помощ " в превъзмогването на терористичната опасност. Съветът за групова сигурност на ОДКБ реши да изпрати групови мироопазващи сили в Казахстан за стеснен интервал от време. Освен съветските военни, в него ще вземат участие и представители на въоръжените сили на още четири страни - Беларус, Армения, Киргизстан и Таджикистан. Те ще пазят държавни и военни обекти и ще подкрепят силите на реда. Предните елементи на контингента на ОДКБ към този момент започнаха да извършват дилемите си.

По-рано сенаторът Андрей Клишас акцентира в коментар за РИА Новости, че мандатът на ОДКБ е задоволителен, с цел да може Русия да изпрати военни. Според него не са нужни спомагателни решения, в това число единодушието на Народното събрание.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР