Първите резултати от пилотния проект по създаване на система за

...
Първите резултати от пилотния проект по създаване на система за
Коментари Харесай

Русия създава система, която открива скрити дефекти в атомното оборудване

Първите резултати от пилотния план по основаване на система за планирани разбори на оборудването бяха показани от „ Роснергоатом “, част от електроенергийното поделение на съветската държавна корпорация „ Росатом “. Обект на проучването е била работата на генериращото съоръжение в шести енергоблок на Нововоронежката АЕЦ.

Целта на плана е да сътвори първообраз на система за планиран разбор, която авансово да открива скрити недостатъци в оборудването. „ Въз основа на резултатите от първия стадий успяхме да създадем и тестваме логаритми и математически модели, ориентирани към идентифициране на обстоятелствата за появяването и развиването на скрити недостатъци в оборудването на АЕЦ. За нас е значимо да разберем вероятните аргументи за образуването на недостатъци, скоростта на тяхното развиване и оценка на времето, преди параметрите на
оборудването да излязат отвън границите на естествената работа “, показва Любов Андреева, шеф на направлението за цифрова енергетика и комерсиално ръководство на „ Росенергоатом “.

Пилотният план се финансира по стратегия към Министерството на енергетиката на Русия. Финалният първообраз на прогнозната система би трябвало да е подготвен в края на 2021 година, предадоха от пресцентъра на " Росатом ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР