Първите разговори с Продължаваме промяната са били общи. Положителен знак

...
Първите разговори с Продължаваме промяната са били общи. Положителен знак
Коментари Харесай

Явор Божанков: Този път нямаме право на грешка - трябва да съставим редовен кабинет

" Първите диалози с " Продължаваме промяната " са били общи. Положителен знак е, че стартират по този начин, тъй като се приказва за политики, за явен проект, за подписано съглашение. Така, както се прави във всяка демократична страна. " Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия Явор Божанков от Българска социалистическа партия. По думите муедна от аргументите да пропаднат диалозите в предходния парламент е бил точно отводът да се подпише съдружно съглашение и едностранно известяван на евентуалните сътрудници кои ще са министрите през партийните малките екрани.

Той изрази убеденост, че по правосъдната промяна Българска социалистическа партия няма да има несъгласия с " Продължаваме промяната ". " Имаме ясна позиция. Първо, за КПКОНПИ, още когато ГЕРБ сътвориха този орган ние внесохме различен закон и казахме, че той не би трябвало да се избира от Народното събрание. Сега го чуваме и от новата партия. Оставката на Гешев я поискахме още в 44-тия парламент. А за рамката на държавното обвиняване имаме съответни законопроекти ", уточни Божанков.

Според него всички партии, в това число Българска социалистическа партия, са претърпели неуспех на изборите поради несъставянето на държавно управление в два следващи Народното събрание. " Евентуален нов неуспех би завлякъл и новата партия. Избирателите усещат крайния резултат от тези провали - инфлация, нараснали цени на електрическата енергия, коронавирус рецесията, отвън всевъзможен надзор ", разяснява той.

" Този път нямаме право на неточност и би трябвало да съставим постоянен кабинет и да стартираме незабавно да решаваме проблемите ", безапелационен бе Явор Божанков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР