Първите осем изтребителя F-16 Block 70 ще дойдат до края

...
Първите осем изтребителя F-16 Block 70 ще дойдат до края
Коментари Харесай

Министър Запрянов: Догодина ще получим първите 8 изтребителя F-16 Block 70

Първите осем изтребителя F-16 Block 70 ще дойдат до края на идната 2025 година. Това сподели след края на съвещанието на Комисията по защита в Народното събрание служебният боен министър Атанас Запрянов.

По думите му два самолета F-16 ще ни бъдат предадени от Съединени американски щати до края на тази година, само че ще останат там за образование на техните водачи. Ще се създаде и още един аероплан, който дружно с другите два, ще дойдат у нас до края на първото тримесечие на 2025 година, добави Запрянов, предава Българска телеграфна агенция.

Следващите три самолета ще дойдат второто тримесечие следващата година. Последните два изтребителя - до края на годината, изясни служебният министър.

„ По този контракт ние плащаме единствено това, което сме получили ", посочи Атанас Запрянов. Ако пристигна тренажор, ние го ревизираме, тестваме, подписват се приходно-разходни документи и от нашата сметка сумата се заплаща с наше позволение. Банковата сметка, разкрита във Федералната аварийна банка на Ню Йорк, е под надзор на Министерството на защитата, уточни министърът.

Комисията по защита на днешното си съвещание утвърди Законопроект за одобрение на интернационален контракт за Изменение и допълнение № 2 на интернационален контракт (LOA) BU-D-SAB „ Самолети F-16 Block 70 и обвързвана с тях поддръжка ", импортиран от Министерския съвет.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР