Първите опашки се извиха пред банките в Аржентина, тъй като

...
Първите опашки се извиха пред банките в Аржентина, тъй като
Коментари Харесай

Аржентина в паника! Извиха се опашки пред банките СНИМКИ

Първите опашки се извиха пред банките в Аржентина, защото обезпокоени инвеститори се стекоха да изтеглят доларите си след въвеждането на валутния надзор, съобщи Франс прес.

Ден след решението на президента Маурисио Макри да ограничи закупуването и прехвърлянето на валути, аржентинското песо нарастна с 5,38 на 100 до 58,41 песос за 1 $. Индексът Merval на фондовата борса в Буенос Айрес през вчерашния ден скочи с 6,45 на 100.

Мерките на държавното управление, които остават в действие до 31 декември, последваха няколко седмици неустановеност на пазарите и мощно обезценяване на аржентинската валута.

Указът, оповестен в неделя в Държавен вестник, задължава фирмите, работещи за експорт, да обменят в песос доларите в период сред пет и петнадесет работни дни след постъпването им или 180 дни след износа на стоките.
 Аржентина в суматоха! Извиха се опашки пред банките (СНИМКИ)
Частни лица няма да могат да правят преводи в чужбина над 10 000 $ нито да купуват валути за по-голяма от тази сума без разрешението на Аржентинската централна банка.
 Аржентина в суматоха! Извиха се опашки пред банките (СНИМКИ)
Мярката е част от стратегия, включваща искане към Международния валутен фонд за преструктуриране на дълга на страната от 57 милиарда $. Според съглашението от 2018 година първите заплащания би трябвало да стартират през 2021 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР