Първите обитатели на Земята, които ще кацнат на Марс, ще

...
Първите обитатели на Земята, които ще кацнат на Марс, ще
Коментари Харесай

Първите хора кацат на Марс 2023 г

Първите жители на Земята, които ще кацнат на Марс, ще се приземят там през 2023 година. Проектът Mars One дава опция на всеки, който желае да замине за Марс, да го направи.

Но пътешествието ще е единствено в една посока, тъй че за противоположен билет не става и дума. Според основателите на плана науката към момента не е достигнала до равнище, което да обезпечи връщането на дребна капсула с изследователска сонда на Земята. За хора пък не може даже да става въпрос.

Според един от ръководителите на плана – Бас Лансдорп, четирима души ще потеглят с ракета към Марс през 2023 година. За да им обезпечат оптимален комфорт по време на живота им на Марс, през 2016 и през 2022 година към Червената планета ще бъдат изпратени планетарна база, а също по този начин огромни ресурси от храна, вода и въздух. Те би трябвало да стигнат на четиримата астронавти да изкарат остатъка от живота си на Марс.

 Марс

Когато доближат повърхността на Марс, тези четирима души ще осъществят първите същински научни опити на тази планета.

Тяхната задача е също по този начин и да открият някаква диря от живот на Марс. Досега има доста хипотези, съгласно които на Марс е имало, а може би към момента има живот.

Тъй като кислородът, който ще бъде изпратен от Земята на Марс, най-вероятно след време ще бъде привършен, първите заселници на Червената планета ще би трябвало да се научат да създават О2 от вода. Тя обаче се намира под повърхността на планетата, само че това също по този начин е единствено догадка на откривателите на Космоса.

 Живот на Марс

Според предварителните изследвания астронавтите ще се сблъскат и с други проблеми при идването си на Марс. Там има прекомерно мощни ветрове.

Те най-вероятно ще отдалечат капсулите с обособените пасажери една от друга. Не е ясно дали астронавтите ще могат да преодолеят пешком дистанцията от десетки километри до планетарната база.

Финансирането на плана ще бъде осъществено от риалити-шоу с присъединяване на четиримата астронавти, което ще се излъчва по малкия екран.

Според специалистите обаче излъчването на гибелта на екипажа ще бъде противозаконна. Но опцията да се наблюдава животът на първите заселници на Марс ще притегли голям зрителски интерес.

Успехът на задачата до Марс е 50 на 50 и това може да провокира излъчването на съдбовния край за част от екипажа или за всичките му членове по време на риалити шоуто.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР