Първите месеци на бум след пандемията изглеждат като далечен спомен

...
Първите месеци на бум след пандемията изглеждат като далечен спомен
Коментари Харесай

50 000 долара за едно лято: Стажантите са големият печеливш на Уолстрийт

Първите месеци на взрив след пандемията наподобяват като отдалечен спомен за акулите от Уолстрийт.

Световните топ финансисти би трябвало да се борят с настойчиво високите лихвени проценти и съвсем мъртвия пазар за първоначални обществени предлагания, написа в материал по тематиката Insider.

За разлика от преди, когато бонусите се разпределяха в края на годината, банкерите занапред се тормозят повече какъв брой ниско ще паднат спомагателните възнаграждения, вместо какъв брой ще се качат през оставащите 6 месеца.

Към всичко това се прибавя и наклонността за връщане в офисите, което значи, че играчите даже не могат да се насладят на първокласните си парцели на плажа, работейки в отдалечен режим, добавя изданието.

На фона на мрачните вероятности и несигурността, на Уолстрийт има една група, която се оправя чудесно в обстановката – стажантите.

Според отчет на Bloomberg, който се базира на данни от Levels.fyi, междинната заплата на стажантите се е повишила с 19% измежду някои от най-големите финансови компании. Заплащането на стажантите в хедж фондовете и пропърти шоповете се е нараснало с 29% спрямо предходната година.

Citadel и Citadel Securities са големи компании за хедж фондове и търговия, учредени от милиардера Кен Грифин. Средното почасово възнаграждение на стажантите е 120 $ или с 25% повече от междинното за пазара, съгласно Bloomberg.

Въз основа на 40-часова работна седмица по време на 11-седмичната стратегия на фирмите, това възлиза на 52 800 $ преди облагане с налози, което сигурно е повече, в сравнение с всеки различен студент може да завоюва това лято, работейки като избавител да вземем за пример, акцентира Insider.

Разбира се, да станеш стажант на Уолстрийт не е лесна задача.

Citadel е получила над 69 000 кандидатури за стажантската си стратегия или с 65% повече по отношение на предходната година. В същото време едвам към 300 студенти, което е по-малко от 1%, са минали сполучливо през подбора на човешките запаси.

Условията обаче не са идентични за всички стажантски стратегии.

В Bank of America обстановката не е толкоз печеливша за изгряващите финансови звезди. Там междинната почасова ставка е 41 $, по данни на Bloomberg, което е близо 20 000 $ за класическата 10-седмична стратегия, която множеството банки организират.

Разликата в заплащането на стажантите в банките и хедж фондовете е показателна и за една относително нова наклонност: еволюцията на най-големите хедж фондове в света. По данни на Insider, доста от тях към този момент са привлекли ръководители от влиятелни капиталови банки, с цел да оказват помощ в ръководството на големите финансови интервенции.

Програмите им за млади гении обаче ясно демонстрират, че имат потребност от пресен капацитет и наддаването на пазара за стажанти занапред следва да става още по-конкурентно, добавя изданието.

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР