Първите фирми, които ще получат държавни дотации по схемата 60/40,

...
Първите фирми, които ще получат държавни дотации по схемата 60/40,
Коментари Харесай

Луксхотелите на Велчев и Шишеджам първи взимат пари по схемата 60/40

Първите компании, които ще получат държавни субсидии по схемата 60/40, са турският вложител " Шишеджам " и първокласните хотели в портфолиото на Георги Велчев, брат на някогашния министър от Национална движение „Симеон Втори" Милен Велчев.

Дотациите за луксхотелите под шапката на скандално известната в предишното компания " Академика Сий Палас " евентуално ще слагат държавното управление на Борисов в неуместна
обстановка поради течащата огромна инспекция на приватизацията, назначена от основния прокурор Иван Гешев. Построяването на хотелите на " Академика Сий Палас " бе придружено през годините от противоречиви приватизационни покупко-продажби.

В сряда Националният застрахователен институт (НОИ) разгласи първите утвърдени компании по държавната скица 60/40, съгласно която страната поема 60% от осигурителния приход и осигуровките на служащи във компании с прекъсната активност или понижени с над 20% доходи.

В листата влизат 68 сдружения със заети в тях 1065 души. В четвъртък Национален осигурителен институт ще преведе 274 273 лева на въпросните компании, от които обезщетенията са 230 261 лева, а осигурителните вноски - 44 012 лева Парите се превеждат от Национален осигурителен институт, само че пресявката на работодателите се прави от Агенцията по заетостта, която приема претендентите за дотациите.

Компенсациите се изплащат поотделно за всеки месец след приключването на съответния месец. Сегашните суми са единствено за март.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР