Първите F-16 ще бъдат произведени през 2024 г., но ще

...
Първите F-16 ще бъдат произведени през 2024 г., но ще
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Не давам е на Украйна самолети и С-300

Първите F-16 ще бъдат създадени през 2024 година, само че ще ни бъдат предадени през 2025 година, сподели военният министър
Това, което даваме на Украйна, е в целите й, само че не са самолети и С-300, изясни военният министър Димитър Стоянов сподели за Нова тв.

Решението за помощта обаче би трябвало да бъде утвърдено от Народното събрание, което може би ще стане през днешния ден, да има декрет на президента и чак тогава да изпратим помощта, изясни той. Вчера решението бе разисквано от депутатите от комисията по защита.

Ние продължаваме да охраняваме небето си с МиГ-29, тъй че отбраната ни е обезпечена. Първите наши F-16 ще бъдат създадени през 2024 година, само че ще ни бъдат предоставени идната година. Дори и да бъдат създадени по-рано, ние няма да имаме подготвеност с инфраструктурата, сподели военният министър.

Ако изобщо е стреляно по мигранти, то изрично не е от българска територия, безапелационен е Стоянов, гледайки клип. Това, което слушам, не е изстрел от автомат " Калашников ", посочи той.

Доводите на Нидерландия и Австрия за неприемането ни в Шенген не подхождат на индикаторите. Не може непрекъснато да се сменят критериите. Странно е да се приказва, че в България няма господство на закона, когато Нидерландия е най-големият вложител у нас, твърди той.

Той отхвърли тезата, че Нидерландия е заслон на Европейски Съюз за неприемането ни в Шенген.

Къде е солидарността на Европа - с 20 индивида от Фронтекс ли, попита министърът. Имаме дипломатически прогрес с Австрия, само че Нидерландия остава твърда. Тя се пробва да реши вътрешнополитическите си проблеми на наш тил, счита Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР