Първите електрически велосипеди за споделено придвижване тръгнаха по улиците на

...
Първите електрически велосипеди за споделено придвижване тръгнаха по улиците на
Коментари Харесай

Първите електрически велосипеди за споделено придвижване тръгват в София

Първите електрически колела за споделено напредване потеглиха по улиците на София. Предлага ги стартъпът за споделена подвижност с колела у нас Cyrcl.

Към момента разполагаем на жителите на столицата са 100 електрически и 250 механични колела, оповестиха от компанията. С електрическите колела може да се развива скорост от 25 км/ч, която е и оптимално допустимата за този вид услуги в Европейски Съюз. Първоначалната такса е 1.90 лева, а всяка минута по-късно коства 0.29 лева Цената за минута по време на пауза е 0.20 лева. Велосипедите могат да се наемат и за 24 часа против 48 лева Това става посредством мобилното приложение на Cyrcl в Гугъл Play/ App Store.

Зоните за паркиране към този момент включват и кварталите Бояна (при Киноцентъра), Бъкстон, Витоша, Гео Милев, Дианабад, Кръстова вада, Младост 1 и 1А, 3 и 4, Овча Купел, Студентски град и бул. Цариградско шосе (Inter Expo Center - Capital Fort).
 Снимка 640502
Cyrcl предлага услугата колела чартърен от април 2022-ра година. Те могат да се открият посредством картата в мобилното приложение и да се резервират. Велосипедите могат да се употребяват на цялата територия на София, колкото пожелае потребителят. Паркирането на велосипедите става в особено обозначени зони, които още веднъж могат да се намерят на картата на мобилното приложение. Цената за тях е 0,15 лева./мин. и 0,10 лева./мин. при паузиране на пътуването. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР