Първите две в световната ранглиста при жените Симона Халеп и

...
Първите две в световната ранглиста при жените Симона Халеп и
Коментари Харесай

Халеп срещу Вознячки е финалът в женския турнир на Australian Open

Първите две в международната класация при дамите Симона Халеп и Каролин Вознчяки ще спорят във финала на Australian Open. Двете тенисистки са в преследавне на първа купа от Големия шлем, откакто досега нямат нито едно отличие от четирите най-значими шампионата в света.

Лидерката при дамите Халеп се оправи с Анжелик Кербер в маратонски мач, траял 2.23 часа. Румънката победи 6:3, 4:6, 9:7, отстранявайки шампионката от Мелбърн от 2016 година.

" Много съм горда със себе си, тъй като шампионатът стартира тежко за мен. Още в първия кръг навехнах глезена си, само че си споделих, че няма да спра да се боря. След края сигурно ще имам по-дълга отмора, само че в този момент ме чака край. Няма да мисля за купата, тъй като това може да се окаже огромен проблем. След " Ролан Гарос " си споделих, че би трябвало да имам повече кураж на корта и това ще направя ", сподели Халеп.

Тя има два изгубени финала в Париж през 2014 и 2017 година, където отстъпи на Мария Шарапова и Йелена Остапенко. Най-доброто достижение на Халеп досега в Мелбърн беше полуфинал, само че в този момент тя има късмет за първа купа от Шлема.

Just too good @Simona_Halep
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР