Първите дипломати на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор за

...
Първите дипломати на САЩ и Русия проведоха телефонен разговор за
Коментари Харесай

Западът с нови дипломатически стъпки в защита на Украйна

Първите дипломати на Съединени американски щати и Русия организираха телефонен диалог за рецесията към Украйна. Държавният секретар Антъни Блинкън е подчертал пред външния министър Сергей Лавров какъв брой значимо е да продължат напъните за понижаване на напрежението по „ дипломатически път “, оповестиха от Държавния департамент.

Блинкън отпътува през днешния ден за Киев, където на следващия ден ще увери персонално президента Володимир Зеленски в ангажираността на Съединените щати със „ суверенитета и териториалната целокупност “ на Украйна. В четвъртък държавният секретар ще се срещне с представители на Англия, Франция и Германия.

Според съветски медии в петък Блинкън ще се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров.

Покана за нови договаряния с Русия „ за попречване на офанзива против Украйна “ насочи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след среща в Берлин с немския канцлер Олаф Шолц.

По-рано през днешния ден Лавров съобщи, че преди да продължат договарянията за Украйна, Русия би трябвало да получи отговори от Съединените щати по отправените към Запада претенции за гаранции за сигурност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР