Първите дезертьори от наказателното дело на Доналд Тръмп в Джорджия

...
Първите дезертьори от наказателното дело на Доналд Тръмп в Джорджия
Коментари Харесай

Защо признанията за виновни в делото за намеса в изборите в Джорджия през 2020 г. представляват значителен риск за Доналд Тръмп

Първите дезертьори от наказателното дело на Доналд Тръмп в Джорджия съставляват забележителен риск за някогашния президент, тъй като включват „ високопоставени участници “ в хипотетичната скица за събаряне изборите през 2020 година, споделят специалисти.

Бившата адвокатка на Тръмп Джена Елис беше последната, която се съгласи да свидетелства във всички процеси, свързани със случая, който се върти към опитите за разстройване на изборите в Джорджия през 2020 година, откакто Тръмп загуби. Тръмп и 18 други бяха упрекнати на 15 август от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис и упрекнати в ръководство на „ незаконно начинание “, което заговорничеше за анулация на изборите.

Сега четирима участници в този хипотетичен рекет са се съгласили да си сътрудничат против останалите 15. 

Сидни Пауъл и Кенет Чезебро, както и чиновник под гаранция на име Скот Хол, също се признаха за отговорни през последните седмици.

Адвокатът Норм Айзен разказа юристите като „ старши участници “ в два разнообразни аспекта на хипотетичните закононарушения: усилието да се показа Тръмп като победител и усилието някогашният вицепрезидент Майк Пенс да употребява подправени гласоподаватели, с цел да удостовери Тръмп като победител.

„ С молбите на тримата юристи килимът е издърпан и отдолу под двата крайници “, сподели Айзен, съосновател на Центъра за обединена народна власт на Щатите, непартийна организация за покровителство, фокусирана върху изборите. „ Това е по този начин, тъй като Пауъл и Елис бяха двама от главните тласъци на подправените обстоятелства, а Чесебро на подправената правна доктрина. “

Елис сподели при произнасянето на присъдата си във вторник, че „ не съумях да положа дължимата си грижа “ в приемайки да работя от името на Тръмп през 2020 година

„ Ако тогава знаех това, което знам в този момент, щях да откажа да съставлявам Доналд Тръмп в тези провокации след изборите. Поглеждам обратно към цялото това прекарване с бездънен разкайване ", сподели Елис.

Професорът по право в Държавния университет на Джорджия Антъни Майкъл Крейс сподели, че самопризнанията на Елис и други самопризнания са „ голяма изгода за прокуратурата, когато това отиде на съд, защото прокурорите работят, с цел да обезпечат присъди. "

„ Това също по този начин прави случая по-труден за политически атакувания, защото лицата към този момент са в протокола за тяхната виновност за схемата за анулация на изборите “, сподели Крейс.

Доминото пада към Тръмп

h2>

Елис, Пауъл, Чезебро и Хол подписаха покупко-продажби, включващи пробация, само че не и затвор. Айзен сподели, че историята на Уилис в огромни каузи за рекет демонстрира, че тя пробутва домино за признание на виновността към високопоставени или високопоставени обвинени.

Когато тези части стартират да падат, другите обвинени постоянно изпитват напън да преследват свои лични покупко-продажби, сподели той.

„ Бих очаквал повече домино когато и да е “, сподели Айзен, който беше специфичен консултант към правосъдната комисия на Камарата на представителите по време на първия импийчмънт на Тръмп. „ Сделките стават по-малко положителни, тъй като действителността е, че прокуратурата не се нуждае от повече хора, които да кажат същото. “

Но признанията за отговорен включват освен това от просто подписване на покупко-продажби. Прокурорите се нуждаят от положителни доказателства, с цел да убедят обвинените, че са изложени на риск от наказание, съгласно Ноа Пайнс, юрист на отбраната в Джорджия. Офисът на Уилис стартира следствието си против Тръмп скоро след публикуването на скандално записан телефонен диалог, в който той можеше да бъде чут да споделя на държавния секретар на Джорджия Брад Рафенспергер, че желае „ да откри 11 780 гласа “, сумата, нужна на Тръмп, с цел да завоюва щата.

През 2022 година огромно жури със специфична цел прекара месеци в интервюиране на 75 очевидци и призовка на документи от повече. Той предложи обвинявания против 39 души през януари, а 19 бяха упрекнати през август.

Сега има четирима някогашни обвинени, които са се съгласили да подсилят доказателствата, събрани от офиса на Уилис за повече от две години следствие. Пайнс сподели, че това може да приказва за силата на случая.

„ Бих споделил, че доказателствата работят повече от тактика “, сподели Пайнс и добави: „ Не мисля, че офисът на прокурора раздава каузи. "

Попитан за споразуменията по делото на 25 октомври, Тръмп повтори изказванието си, че изборите са били откраднати и сподели: „ те подписват покупко-продажби. Но доколкото разбирам, те въобще не споделят нищо неприятно за мен, само че те подписват покупко-продажби. "

Тръмп отхвърли да е направил нередности и упрекна Уилис, че го преследва за политическа полза. На 25 октомври той сподели, че офисът на Уилис е „ преследвал хора, които са се опитвали да схванат кой е манипулирал “ изборите.

Пайнс сподели, че чака повече обвинени да се признаят за отговорни, засилвайки случая освен против Тръмп, само че други обвинени, на които към момента не са препоръчани покупко-продажби.

„ В последна сметка мисля, че ще останат единствено шепа обвинени “, сподели Пайнс.

Рискове за други видни обвинени

Докато Тръмп е в абсолютния център на делото – най-известният обвинен и индивидът, чиито думи провокираха следствието – има други обвинени покрай него по „ хранителната верига “, съгласно Айзен и Крейс.

„ След някогашния президент Руди Джулиани и Джон Ийстман са в най-голяма заплаха тук “, сподели Айзен, добавяйки, че те са „ наедно “ с някогашния шеф на кабинета на Белия дом Марк Медоус “ в общата виновност. "

Джулиани, някогашният кмет на Ню Йорк, който беше персонален юрист на Тръмп по това време, оглави напъните за разстройване на изборите в народен мащаб, а Ийстман имаше основен принос, съгласно прокурорите. < /p>

Адвокат, чиято компания съставлява Джулиани, Артър Айдала, сподели пред CBS News на 24 октомври, че прокурорите не са създали никакви оферти за съглашение за признание на виновността.

Джордж Тервилигер, юрист на Медоус, беше категоричен, когато го попитаха на 3 октомври.

„ Сигурно се шегувате или пушите нещо доста необичайно “, сподели Тервилигер в имейл. Той не е дал отговор на по-скорошни следващи дейности.

Бъди Паркър, юрист, който съставлява Eastman, сподели, че прокурорите не са се свързали. Паркър призна, че Eastman евентуално е една от най-високите цели в тази ситуация.

„ Те го идентифицираха като трети в обвинителния акт, тъй че това нормално е индикация за гледната точка за значителност, виновност или отговорност, или каквато и да е характерността, която човек би желал да сложи ", сподели Паркър.

Паркър сподели, че няма " неприятна воля " към обвинените, които са се признали за отговорни.

" Аз нямат никакви мнения, като се изключи че са взели самостоятелни решения за това, което считат, че ще бъде в техен най-хубав интерес “, сподели Паркър.

Поне един обвинен е получил оферта, само че я е отхвърлил, съгласно нейният юрист.

Мисти Хамптън, някогашен надзирател на изборите за Coffee County, Джорджия, твърди, че е почтена, сподели нейният юрист Джонатан Милър III. Хамптън е упрекнат в това, че е разрешил на двама неназовани съзаговорници да влязат в непублични зони на комисията по избори и регистрация на окръг Кофи и е улеснил достъпа им до съоръжение за гласоподаване.

Милър сподели, когато прокурорите устно предадоха предложение за признание, Хамптън го отхвърли. Той твърди, че специфичният прокурор Нейтън Уейд по-късно сподели, че „ чакат с неспокойствие да я съдят “.

Говорител на окръжния прокурор не отговори на искане за коментар.

Остава да бъде видя дали други обвинени следват образеца на Хамптън или този на Елис, Пауъл, Чезебро и Хол.

Ако описът с самопризнания за отговорен се разрасне, това може да значи огромни проблеми за Тръмп.

„ Това би било доста тревожно развиване за Доналд Тръмп, който евентуално ще би трябвало да се изправи пред голям брой самоубийства - позволи съзаговорници на свидетелската пейка, които дават показания за неговата роля “, сподели Крейс.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР