Първите частични резултати от гласуването в четири окупирани от Русия

...
Първите частични резултати от гласуването в четири окупирани от Русия
Коментари Харесай

Частични резултати: Над 96% от гласувалите в Донбас, Херсон и Запорожие са за влизане в Русия

Първите частични резултати от гласуването в четири окупирани от Русия области на Украйна демонстрират, че преобладаващата част от жителите поддържат присъединението към Русия. Това заяви през днешния ден съветската организация РИА, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. А Киев и Западът осъдиха като подправени така наречен референдуми.

Гласуването се организира в продължение на пет дни в четири области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, които съставляват към 15% от територията на Украйна.

Този избор проправя пътя на президента Владимир Путин към анексирането на четирите области, след което той би могъл да показа всеки украински опит да си ги върне като нахлуване против самата Русия. На 21 септември Путин съобщи, че е подготвен да употребява нуклеарно оръжие, с цел да отбрани " териториалната целокупност " на Русия, напомня Ройтерс.

Украйна неведнъж е предупреждавала, че съветското анексиране на спомагателни територии ще унищожи всевъзможен късмет за мирни договаряния.

РИА Новости заяви, че частичните резултати демонстрират болшинство, вариращо от 96,97% в Херсонска област (на база 14% от преброените гласове), до 98,19% в Запорожието (на база 18% от преброените гласове).

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР