Първите български представители на световното първенство по гребане за мъже

...
Първите български представители на световното първенство по гребане за мъже
Коментари Харесай

Иван Янкулов и Цветомир Малинов са на полуфинал на световното по гребане за младежи до 23 г. в Пловдив

Първите български представители на международното състезание по гребане за мъже и дами до 23 години в Пловдив Иван Янкулов и Цветомир Малинов се класираха за полуфиналите в дисциплината двойка без кърмчия.

Родните състезатели завоюваха своята първа серия в конкуренцията на спортисти от Румъния, Франция, Канада, Тайван и лодката на Дзианис Климиато и Александър Яскел, които се състезават като самостоятелни неутрални спортисти.

Янкулов и Малинов стигнаха до първото място, откакто изминаха дистанцията от 2000 метра за време 6:40:97 минути и оставиха след себе си тандема от Румъния, който също продължава непосредствено към полуфиналите. На трета позиция в серията финишира отбора на Канада, а четвърта остана двойката от Франция.

Българите, които стартираха в пети кулоар, се движеха на пета позиция след първите 500 метра, само че с доста мощен заключителен спринт съумяха да завоюват серията и да оставят румънския тандем на 48 стотни след себе си.

По този метод Иван Янкулов и Цветомир Малинов ще се завърнат на Гребния канал в Пловдив в петък (21 юли), с цел да вземат участие в полуфиналите на дисциплината двойка без кърмчия, които започват в 11:40 часа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР