Първите 15 години, когато бях в Америка нямаше с кого

...
Първите 15 години, когато бях в Америка нямаше с кого
Коментари Харесай

Шефкет Чападжиев, най-богатият българин в САЩ: Надявах се, че България днес ще е по-добре икономически

Първите 15 години, когато бях в Америка нямаше с кого да приказвам български. Сега на всички места към мен има българи, има 5 български ресторанта, получавам български вестници, виждам българска телевизия. Това описа в студиото на bTV Шефкет Чападжиев, който е апетитен като най-богатия българин в Съединени американски щати.

Чападжиев отхвърли изказванието, че е най-богатия българин в Америка. Той описа, че е дошъл в Ню Йорк със 75 цента в джоба. „ И през днешния ден бих могъл да се оправя. Възможностите и в този момент съществуват “, разяснява той. Чападжиев призна, че не е мечтал да забогатее, а просто да има дребен бизнес. Той е бил най-изумен в свободата в Съединени американски щати и опцията да се пътува зад граница.

„ Българите сме като всички други – има и положителни, и неприятни. В България продължаваме да се разделяме на християни и мюсюлмани “, разяснява Шефкет Чападжиев, който неотдавна подари 1 милион на болничното заведение в Мадан. „ Тя беше съвсем в същото положение, в което беше като отпътувах през 60-те “, описа.

Българският бежанец описа, че е се познава с Христо Стоичков от международното в Съединени американски щати през 94-та. Той ободрил българските национали след загубата от Нигерия при започване на мондиала и подарил по една видеокамера на всеки от тях. Обещал им и великодушна награда, в случай че станат международни първенци.

Шефкет Чападжиев показа, че е платил 200 хиляди $ с цел да полети в космоса с летателен уред дружно с още петима пасажери.

„ Вече 30 години сме в народна власт, надявах се, че резултатите в България ще са по-добре като стопанска система “, показа българинът. Според него обаче Мадан, мястото, в което остава, когато идва в България е „ супер “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР