Първите 120 000 дози CoronaVac, ваксина срещу COVID-19, разработена от

...
Първите 120 000 дози CoronaVac, ваксина срещу COVID-19, разработена от
Коментари Харесай

Бразилия получи 120 000 дози от китайската ваксина

Първите 120 000 дози CoronaVac, ваксина против COVID-19, създадена от китайската компания Sinovac, която към този момент се тества в Бразилия, дойдоха на интернационалното летище в Сао Пауло в четвъртък сутринта, заяви държавното управление на щата, представено от "Ройтерс ".

Дозите ще се съхраняват в незнаен за момента склад, защото се чака утвърждение за приложимост в Бразилия от националния здравен регулатор, прочут като Anvisa.

Пратката, пристигнала в седем хладилни контейнера, е част от партида от 6 милиона дози, които се внасят от Китай, подготвени за приложимост през януари.

Одобрението на Coronavac не се чака преди 21 декември.

Крайнодесният президент Жаир Болсонару подлага на критика имунизацията и дефинира като победа по-рано прекъсването на тестванията.

Представители на здравните управляващи оповестиха по-късно, че казусът, който е довел до прекъсване на тестванията - полицията проверява самоубийство на доброволец, който е взел участие - не е обвързван с имунизацията.

Бразилия записва 35 918 случая на новия ковид през последните 24 часа и 606 смъртни случая от COVID-19, заяви министерството на опазването на здравето в четвъртък.

Страната е записала близо 6 милиона случая на вируса от началото на пандемията, до момента в който формалните жертви са нарастнали до 168 061, съгласно данни на министерството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР