Първи учебен ден в сливенското село Сотиря ще има, въпреки

...
Първи учебен ден в сливенското село Сотиря ще има, въпреки
Коментари Харесай

Въпреки заканата на родителите: Децата тръгват на училище в Сотиря

Първи образователен ден в сливенското село Сотиря ще има, макар заканата на родителите, че няма да пуснат децата си на учебно заведение. Страховете им бяха провокирани от изнасилването и убийството на 7-годишната Кристин, а дни по-късно беше блудствано и с 8-годишно момиче от селото. Междувременно продължава подписката на жителите на Сотиря, които упорстват за възбрана на съкратеното произвеждане и намаляването на присъдите, когато става дума за тежки закононарушения.

Около 60 са първокласниците тази година в ОУ "Паисий Хилендарски " в Сотиря, а общият брой на учениците е 420. Учебният развой ще стартира обикновено там, увери шефът на учебното заведение Жени Георгиева.

"Ще има първи образователен ден - родителите са безусловно спокойни, тъй като знаят, че при нас е най-сигурното място в цялото село. Изградили сме такива близки връзки със фамилиите, които ни имат вяра, тъй че ние сме сигурни, че няма да се стигни до никакви проваляния на първия образователен ден, както и митинги. "

По нейните думи към този момент е обезпечено засилено полицейско наличие, каквото беше настояването и на протестиращите родители, които заплашиха, че в случай че не се усили равнището на сигурност, те няма да пуснат децата си на учебно заведение. Общината работи и по инсталирането на видеонаблюдение, увери Георгиева, съобщи Дарик.

Междувременно продължава подписката на жителите на село Сотиря, които упорстват за унищожаване на съкратеното правосъдно произвеждане, посредством което се понижават присъдите за тежки закононарушения. По думите на кмета Димчо Георгиев, общият брой на подписалите я е над 10 хиляди души, а на 18 септември следва петицията да бъде импортирана и в Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР