Първи сблъсък между космически обект, направен от Земята с естествения

...
Първи сблъсък между космически обект, направен от Земята с естествения
Коментари Харесай

Пълна мистерия! Чия ракета се разби в Луната?

Първи конфликт сред галактически обект, изработен от Земята с естествения й сателит Астроном нарочи първо Илон Мъск, след това китайците. Те отхвърлят
За първи път в историята се случи безпланов конфликт на галактически обект, изработен от хора, с естествения сателит на Земята. Това стана в петък, 4 март.

Според учени втората степен на китайската ракета Long March-3C се е разрушила в Луната. След удара, съгласно хипотетичните калкулации, е трябвало да се е образувал кратер с диаметър от 10 до 20 метра. Но по-точни данни и фотоси на самото място на удара могат да бъдат предоставени единствено от галактически кораби, които са в орбита към Луната. Това ще отнеме време - евентуално няколко месеца, съгласно ScienceAlert, представен от украинския уебсайт focus.ua.

Фактът, че неуправляван галактически обект лети към Луната, беше разгласен за първи път от астронома Бил Грей, който основава програмен продукт за НАСА, чиято цел е да се разграничат галактическите боклуци от метеоритите, близки до Земята, написа Списание 8

Според Грей, втората степен на ракетата SpaceX Falcon 9 се е насочила към естествения сателит на Земята. Изчисленията на учения демонстрираха, че четиритонен обект лети към Луната със скорост 9300 км/ч и ще се разбие в повърхността й на 4 март 2022 година

Бил Грей съобщи, че най-вероятно тази ракета ще падне в региона на кратера Херцшпрунг и ударът ще сътвори кратер с диаметър от 10 до 20 метра.

Правилната идентификация на ракетата е предмет на разногласия в научната общественост. Тъй като никой не прави описи с галактически боклуци, които се реят оттатък орбитата на Земята, е мъчно да се откри произходът на обекта.

Въпреки обстоятелството, че Бил Грей в началото съобщи, че това е ракета на Илон Мъск, по-късно той промени решението си и назова летящия до Луната обект " втората степен на китайската Long March-3C ", която беше изстреляна през 2014 година

За съпоставяне, Falcon 9, която ученият в началото уточни, бе изстреляна през 2015 година Но Китай отхвърли сходни обвинявания и съобщи, че тяхната ракета е влезнала безвредно в земната атмосфера след задачата и е изгоряла.

Бил Грей счита, че изказването на китайското външно министерство се отнася за друга ракета, изстреляна по-късно.

Работата е там, че и двата апарата, основани да изследват Луната, са със сходни имена. Първото устройство от 2014 година се назовава Chang`e 5T-1, а второто, изстреляно през 2020 година - Chang`e-5.

" Правилно изчислих траекторията, скоростта на ракетата и приблизителното време на удара. Ако не се случи знамение, този галактически отпадък ще се разбие в Луната и ще сътвори нов кратер там ", сподели Грей през януари тази година.

" Вижте по какъв начин свети, до момента в който се върти ", написа италианският астроном Джанлука Маси в акаунта си в Twitter в коментар за видео на ракета, летяща към Луната.

Само два апарата, които обикалят към Луната, могат да дават точни данни за мястото, където е паднала ракетата и фотоси на самия кратер. Това са американският Lunar Reconnaissance Orbiter и индийският Chandrayaan-2.

НАСА заяви, че транспортните средства ще търсят мястото на злополуката, само че това няма да е лесна задача.

Космическата организация обаче се надява да получи фотоси на новообразувания кратер на мястото на удара на ракетата, макар че търсенето може да отнеме от няколко седмици до няколко месеца.

Няма нищо извънредно във обстоятелството, че фрагменти от ракети летят в космоса. След като тези ракети завършат задачата си, те могат да бъдат оставени в космоса в свободен полет. Но това е първият път в историята, когато човешки галактически обект е " кацнал " на Луната инцидентно. Преди това такива рухвания бяха планувани авансово, да вземем за пример по време на задачите на " Аполо ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР