Първи публичен коментар на финансовия министър Асен Василев и депутата

...
Първи публичен коментар на финансовия министър Асен Василев и депутата
Коментари Харесай

Скандалът с имота на ул. Чаталджа: Василев и Лорер отричат облага от продажбите

Първи обществен коментар на финансовия министър Асен Василев и депутата от " Продължаваме Промяната ” Даниел Лорер по проблема с продажбата на парцел на столичната улица " Чаталджа ”. След като имената им бяха забъркани, двамата оповестиха, че ще търсят правата си в съда.

Преди дни платформата за следствия bird.bg разгласява информация, че Станислава Арнаудова и компанията ѝ " Интелигентни трафик системи ”, която е медиатор при продажбата на винетки, придобива парцел в центъра на София, като за него заплаща 5 милиона лв.. 

Фирмата ѝ придобива постройка от сдружение, в което преди години присъединяване е имал и финансовият министър Асен Василев. През 2019 година парцелът е закупен неремонтиран, за под един милион лв., по данни на " Капитал ”. С апартамент за 350 000 лв. там се снабдява и депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер.

" Колко е преференциално да купите за 1000 евро през 2020 година от другата страна на бул. " Дондуков ”?! Сградата сега е в ремонт ”, декларира Василев.  

Сега частта на Лорер се продава за 1 800 000 лв. – милион и половина повече. " Лично аз не бях уверен, че желая да продавам. Ако сте забелязали, цените на парцелите в София към този момент са доста по-високи ”, посочи той.  

Медийни изявления повдигнаха въпроса дали е инцидентно съвпадението, че новата собственичка на постройката резервира опцията да продава винетки, без да взе участие в конкурс за публични поръчки. " Няма нищо общо ”, отговори Василев. 

" Няма никакъв мотив за намерения, че има каквато и да било политическа полза, тъй като купувачът на къщата видите ли продава винетки. Изборът на купувача беше от самия него ”, отвърна Лорер. 

Въпреки, че през 2021 година Асен Василев излиза от сдружението " Си Ти Би Консултинг ”, до есента на 2023 година партията му продължава да употребява чартърен част от постройката. Василев и Лорер получиха поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи,  припомня Народоосвободителна въстаническа армия.

" Те ме увериха, че няма безусловно нищо, което да ме тормози. Аз съм задължен да им имам вяра ”, сподели Бойко Борисов. 

" В момента министър Василев е жертва на офанзива от съмнителни уеб сайтове на лица, които записваха посолства и по-късно сътрудници ги въртят в уеб сайтове. Медийна благосъстоятелност на олигарси ”, уточни Делян Пеевски.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР