Първи политически искри между номинираните за президентския пост месец и

...
Първи политически искри между номинираните за президентския пост месец и
Коментари Харесай

Първи искри между кандидат-президентите: Панов, Радев и Герджиков си размениха реплики

Първи политически искри сред номинираните за президентския пост месец и половина преди вота за държавен глава. Задочни реплики размениха този четвъртък между тях някои от главните претенденти.

В ефира на bTV ръководителят на Върховния касационен съд и претендент за президент Лозан Панов назова президента Румен Радев " подправен воин ".

Според Панов, актуалният президент е вдигнал ръка тогава, когато на неговата врата са почукали тези, които преди този момент са завладели институцията, и България се трансформирала в превзета страна.

„ Спомняте ли си времето на господин Пеевски, в този момент виждам, че всички приказват за него. Нямаше хора, които да приказват за него. Тогава моят глас беше безусловно уединен. В момента, в който се претърпя парламентарен катарзис, когато всеки стартира да вика и да крещи и да се обяздва този митинг, тогава аз замълчах, тъй като не желая да ставам част от един подправен воин ", съобщи Панов.

Отговорът на президента не закъсня:

„ Аз съм човек на дълга. Претенциите, че са герои, оставям на други. Аз чакам в тази напрегната конюнктура да има една толерантна акция, да бъдат водещи концепциите, а не компроматите и най-много всеки да има опция да изяви себе си, да се показа кой е, защо се бори и по какъв начин ще се бори, да се изяви на сцената, в случай че е от артистичните среди “, съобщи Радев.

За толерантна акция прикани и професор Анастас Герджиков, откакто помоли Лозан Панов да ревизира информациите за другите кандидат-президенти, преди да ги огласява.

„ Никога не съм имал нищо общо с Движение за права и свободи, извънредно съм изумен, че той твърди сходно нещо, в никакъв случай не съм познавал нито Ахмед Доган, нито настоящия ръководител господин Карадайъ, нито Делян Пеевски. Нищо не ме свързва с Движение за права и свободи. Затова съм малко изумен по какъв начин един заслужен претендент, който аз почитам и чийто хрумвания аз бих прегърнал, е слязъл до това равнище на клюка “, съобщи Герджиков.

Особено значимо за партиите е да могат да си приказват и с тези, които за момента са отвън ръководството, сподели още професор Герджиков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР