Първи фрапантен случай на крупна кражба, вследствие от безпрецедентния теч

...
Първи фрапантен случай на крупна кражба, вследствие от безпрецедентния теч
Коментари Харесай

След НАПлийкс: Удариха столична фирма в деня за заплати

Първи очевиден случай на крупна кражба, вследствие от невиждания теч на данни от Национална агенция за приходите, засякоха криминалисти и банкери в София, оповестява Lupa.bg.
В края на предходната седмица столична компания с над 50 души личен състав е била ударена от престъпна тайфа, в деня, в който е трябвало да изплати дължимото на чиновниците си. Ненадейно счетоводителите разкрили, че не могат да употребяват онлайн инструментите си за достъп до базата данни и за оформяне на ведомостите. Едва откакто и шефът на компанията се намесил от чужбина, станало ясно, че материално виновното лице е било нелегално заменено. В Търговския указател на компанията е било вписано името на чужд за всички във компанията мъж, за който притежателите също нямали ни най-малка визия. Детайлна информация посочила, че това е подставено лице с непрекъснат адрес в един от огромните ромски квартали на столицата, а зад схемата стоят няколко други лица.
Според проверяващите става въпрос за опит да бъдат отклонени към 200 хиляди лв. от хонорари на чиновници. Те трябвало да бъдат преведени на въпросното лице, вписано нелегално в регистрите като шеф на сдружението. По непотвърдена информация зад брутално наглата скица стои и нотариус, който е заверил името на новото материално отговорно лице без нужното пълномощие от "предшественика " си, и банков чиновник, който е разкрил деня за заплащане в компанията, както и самият ром, на който се допуска, че по остарялата система, му е платена дребна сума пари, с цел да бъдат употребявани неговите данни.
Най-вероятно бандата се е възползвала и от срутва на Търговския указател предходната година, и от "НАП-лийкс " преди няколко седмици, с цел да успее да съпостави всички данни за компанията и да се опита да ги подмени и употребява в своя изгода.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР